Burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen: ,,Ook wij zullen besluiten nemen om inwoners, ondernemers, instellingen en verenigingen te ondersteunen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen: ,,Ook wij zullen besluiten nemen om inwoners, ondernemers, instellingen en verenigingen te ondersteunen.” © Alex Mulder

Burgemeester Dalfsen richt zich per brief tot de bevolking: ‘Er worden grote offers gevraagd’

Burgemeester Erica van Lente heeft zich in een brief tot de inwoners van Dalfsen gericht. Daarin laat ze weten trots te zijn met de manier waarop haar inwoners omgaan met de uitbraak van de corona en de beperkingen die het virus de maatschappij oplegt. ,,Trots op de vele initiatieven die ontstaan om elkaar te helpen bij het doen van boodschappen of het verzorgen van oppas voor de kinderen.”

Met de brief volgt Van Lente het voorbeeld van andere burgemeesters die eveneens een boodschap naar in dit geval de eigen bevolking over willen brengen. Ze noemt de maatregelen die genomen zijn ongekend, maar noodzakelijk. ,,Ook in de gemeente Dalfsen. Scholen, sportaccommodaties en eet- en drinkgelegenheden zijn gesloten. Evenementen gaan niet door. Kerkdiensten zijn op afstand te volgen. De Kuturhusen in onze kernen zijn zo goed als gesloten.”

Vechtdal