Marion Brugman, Pieter-Jan van Zanten, Dirk Brugman en Rita van Lenthe (vlnr.) wonen aan de Vossersteeg. Iedere dag passeren honderden scholieren de fietssnelweg voor hun deur. Totale verlichting dag en nacht zien ze echter niet zitten. ,,Wij zijn hier ook komen wonen voor het duister.”
Volledig scherm
PREMIUM
Marion Brugman, Pieter-Jan van Zanten, Dirk Brugman en Rita van Lenthe (vlnr.) wonen aan de Vossersteeg. Iedere dag passeren honderden scholieren de fietssnelweg voor hun deur. Totale verlichting dag en nacht zien ze echter niet zitten. ,,Wij zijn hier ook komen wonen voor het duister.” © Enzio Ardesch

Buurt in Dalfsen ziet verlichting van drukke fietsroute naar Zwolle niet zitten: ‘Laat de nacht écht donker’

Nu het steeds drukker wordt op fietssnelweg F340 tussen Dalfsen en Zwolle, wil de gemeente langs de route meer en betere verlichting plaatsen. Dynamisch en vleermuisvriendelijk en even krachtig als kaarslicht. Aanwonenden van de Vossersteeg genieten echter van het duister. ,,De huidige fietsverlichting is toch goed genoeg?”

3 reacties

 • J N de Graaff

  2 maanden geleden
  Een mogelijke oplossing is in het midden van het wegdek de klassieke kattenogen aan te brengen. Met dit verschil dat het leds zijn die met een sensor werken. Het licht schijnt en tijdelijk en alleen over het wegdek. Het is nauwelijks/niet zichtbaar meer op een wat grotere afstand omdat het zo is ingericht dat het een vlakke horizontale bundel afgeeft. Te bezichtigen op de fietssnelweg (de Stadsweg) Groningen-Ten Boer. Als fietser zie je de weg verder vooruit dan de koplamp kan. Veilig ook dus.
 • van der Smit

  2 maanden geleden
  Of een alarm bij zich hebben.
 • Roel Akkerman

  2 maanden geleden
  Helemaal mee eens laat het donker zijn ook in de Mastenbroek polder, heerlijk dat daar de straatverlichting nu uit is. Laten bange mensen vooral het openbaarvervoer gebruiken.