Volledig scherm
PREMIUM
Omwonenden op de plek waar de metalen hangplek moet komen. Nicole Pot, vierde van links: ,,We pikken dit niet” © Henri van der Beek

Buurt verweert zich tegen komst hangplek Lemelerveld

Bewoners van het Kroonplein en de Kerkstraat in de Lemelerveld zijn geschrokken van de gemeente plannen voor plaatsing van een metalen Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) in het najaar op het plein.

De JOP gaat straks als een soort klankkast voor geluidsoverlast zorgen, is de vrees in het centrum van het dorp. En dat terwijl ze er nu al overlast van rondhangende jongeren hebben. Harde muziek, geschreeuw en het achterlaten van glaswerk en andere rommel leiden geregeld tot ergernis. De bewoners verwachten dat hun uitzicht wordt verpest en vrezen waardedaling van hun woningen. 

  1. Wereldwinkel Dalfsen wil nog 50 jaar zo door: Als wij er niet in geloven, verkopen we het ook niet

    Wereldwin­kel Dalfsen wil nog 50 jaar zo door: Als wij er niet in geloven, verkopen we het ook niet

    Houten poppetjes, zelfgemaakte vazen, gevlochten sleutelhangers en bijzondere Boeddhabeeldjes. En dat alles gaat natuurlijk gepaard met een kopje Fairtrade-koffie waarvan je het merk niet kunt uitspreken. Maar dat is lang niet alles. De wereldwinkel bestaat vijftig jaar en gaat met de tijd mee. In Dalfsen zijn ze er zelfs van overtuigd dat ze de komende vijftig jaar ook fluitend doorgaan.

Vechtdal