Volledig scherm
PREMIUM
Omwonenden op de plek waar de metalen hangplek moet komen. Nicole Pot, vierde van links: ,,We pikken dit niet” © Henri van der Beek

Buurt verweert zich tegen komst hangplek Lemelerveld

Bewoners van het Kroonplein en de Kerkstraat in de Lemelerveld zijn geschrokken van de gemeente plannen voor plaatsing van een metalen Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) in het najaar op het plein.

De JOP gaat straks als een soort klankkast voor geluidsoverlast zorgen, is de vrees in het centrum van het dorp. En dat terwijl ze er nu al overlast van rondhangende jongeren hebben. Harde muziek, geschreeuw en het achterlaten van glaswerk en andere rommel leiden geregeld tot ergernis. De bewoners verwachten dat hun uitzicht wordt verpest en vrezen waardedaling van hun woningen. 

  1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
    PREMIUM
    Video

    Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

    Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.

Vechtdal