Volledig scherm
Buurtbuschauffeur Gosse Elzerink overhandigt de Lemelerveldse scholiere Selma Pot een bos bloemen als tienduizendste passagier van lijn 518. © Buurtbus Salland

Buurtbus begroet 10.000ste passagier op lijn Lemelerveld-Luttenberg-Raalte

In negen maanden tijd heeft de Buurtbus Salland op lijn 518 Lemelerveld-Luttenberg-Raalte al tienduizend passagiers mogen vervoeren. De gelukkige reiziger was Selma Pot uit Lemelerveld, die uit handen van chauffeur Gosse Elzerink de felicitaties en een fleurige bos bloemen in ontvangst mocht nemen.

De scholiere was aangenaam verrast en genoot van de aandacht die deze mijlpaal met zich meebracht. Dat die eer te beurt viel aan een jeugdige passagier is niet zo verwonderlijk, want juist leerlingen van het voortgezet onderwijs en mbo-studenten die Raalter scholen bezoeken pakken vaak de buurtbus. Het zijn vooral scholieren die gebruik maken van deze lijn die sinds 22 februari 2019 operationeel is, vertelt Gosse Elzerink. ,,Met name op de ritten in de vroege ochtend en de ritten van 15.56 en 16.56 uur hebben we het vaak druk. Dit is ook de reden dat we dan met twee bussen tegelijk rijden. Overdag is het meestal wat rustiger. Het zou mooi zijn als ook dan wat meer publiek de weg naar een van onze haltes weet te vinden. Er wordt op de achtergrond hard gewerkt om de lijn nog aantrekkelijker te maken, maar goed dat heeft natuurlijk tijd nodig.”

Meer ouderen

De buurtbusvereniging voert druk overleg met Keolis, de vervoersmaatschappij waar Buurtbus Salland onder valt, om wat meer aansluiting te vinden bij de ouderen. In de hoop dat die overdag eens van Lemelerveld of Luttenberg naar Raalte reizen om daar te gaan winkelen bijvoorbeeld. Buurtbus Salland verzorgt drie lijnen met ruim 120 vrijwillige chauffeurs, die jaarlijks rond de 33.000 passagiers vervoeren.

Vechtdal