Cabrio belandt in berm na ongeluk Dalfsen

DALFSEN - Bij een ongeluk tussen twee auto's in Dalfsen is de cabrio in de berm belandt. Het ongeluk gebeurde dinsdagavond op de Poppenallee.

De bestuurders raakten allebei lichtgewond. Het is nog onbekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De politie is op zoek naar de bestuurder van een rode Peugeot.

 1. Zo klinkt een vliegtuig dat naar Lelystad Airport gaat
  Video

  Zo klinkt een vliegtuig dat naar Lelystad Airport gaat

  Op de eerste informatieavond vanavond in Dalfsen kon je ervaren hoe het klinkt en het er uit ziet als een vliegtuig over komt op 1800 meter hoogte. Met een virtual reality bril op kunnen mensen exact horen én ervaren hoeveel geluid een overkomend vliegtuig maakt. Op vier plaatsen onder de vliegroutes van Lelystad Airport – in Zwolle, Dalfsen, Elburg en Muggenbeet – heeft het Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) geluidssimulaties gemaakt.
 1. Hoe maakt Smink Culinair een roosje van suikerwerk?
  Play

  Hoe maakt Smink Culinair een roosje van suikerwerk?

  Smink Culinair in Nieuwleusen is een van de twee scholen in Nederland waar les wordt gegeven in het maken van suikerwerkstukken. Een korte les: De suiker waar de stukken van worden gemaakt is isomaltose. Dat wordt gesmolten en verwarmd in de magnetron voordat ermee gewerkt kan worden. ,,Om een kleine bloem van suiker te maken gebruik je drie technieken,” zegt Bjorn terwijl hij onder een warmtelamp blaadjes voor een bloem aan het kneden is. ,,Je moet het suiker trekken, gieten en blazen. Het blazen van de suiker is best lastig omdat je moet zorgen dat je snel de vorm krijgt. Als de suiker is afgekoeld kun je er niks meer mee doen.” Om een roos te maken heb je een kern en drie verschillende soorten bladeren nodig. Met geoefende handen maakt hij losse onderdelen, een soort Ikea-bouwpakket. ,,Dat zijn de kern en de bladeren. Uiteindelijk laat ik de suiker weer een beetje smelten en plak ik de delen aan elkaar.”

Vechtdal