Volledig scherm
Een boomverzorger bestrijdt de eikenprocessierups in een Amsterdams park. De haartjes van de rups kunnen bij mensen leiden tot een branderig gevoel en huidirritatie, ontstekingen en zelfs tot blindheid. © ANP

CDA Dalfsen wil harige rups te lijf

Om te voorkomen dat mensen deze zomer niet meer sporten en bewegen in het buitengebied, zou Dalfsen de bestrijding van de eikenprocessierups moeten uitbreiden. De CDA-fractie stelt schriftelijke vragen aan het Dalfser college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van de groeiende overlast. 

Zoals de meeste gemeenten onderneemt Dalfsen in het buitengebied geen actie tegen nesten van deze rupsen, behalve langs doorgaande fietsroutes en bij in- en uitritten. ,,Is het mogelijk om de nesten boven drukke (recreatieve) wandel- en fietsroutes wel weg te zuigen of anders te bestrijden?'', vraagt Betsy Ramerman namens haar fractie. Ook wil het CDA weten of de eikenprocessierups  biologisch bestreden kan worden met Entonem, waarbij aaltjes de harige rupsen te lijf gaan.

  1. Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energieprojecten

    Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energiepro­jec­ten

    De gemeente Dalfsen verwacht een flink aantal aanvragen voor zonneparken, windmolens en installaties voor biomassa binnen de gemeentegrenzen. Maar dat betekent niet dat die plannen zonder slag of stoot worden uitgevoerd. Dat bleek gisteravond, toen de gemeenteraad van Dalfsen het college van burgemeester en wethouders op het hart drukte om inwoners niet alleen te laten meepraten, maar ook te laten meeprofiteren van een eventueel grootschalig energieproject binnen de gemeentegrenzen.

Vechtdal