Volledig scherm
PREMIUM
Schets van mogelijk toekomstige invulling van het Van Bruggenplein zoals die is gepresenteerd voor het Centrumplan Dalfsen. © Hans Keesmaat

Centrum Dalfsen kleurt groen in vier duurzame schetsen

Vier schetsplannen geven richting aan het toekomstbeeld van het dorpscentrum van Dalfsen. Tot de opvallendste keuzemogelijkheden behoren een ‘vergroend’ Kerkplein zonder parkeerplaatsen, autoluwe zones en een nieuwe brug over de Vecht die de bestaande Blauwe Bogenbrug reduceert tot een fiets- en wandelbrug.

Het was ‘volle bak’, woensdagavond in de raadzaal van het Dalfser gemeentehuis. De belangstelling voor de plannen was dusdanig groot dat een deel van de belangstellenden de presentatie via een beeldscherm in de hal moest volgen.

 1. Spandoekenactie zet strijd rond N377 bij Nieuwleusen op scherp: ‘Moet er eerst iemand dood?’
  PREMIUM

  Spandoeken­ac­tie zet strijd rond N377 bij Nieuwleu­sen op scherp: ‘Moet er eerst iemand dood?’

  ‘Moet er eerst iemand DOOD?’ hangt er, met de nadruk op de vier afsluitende hoofdletters die naar het hiernamaals verwijzen. Dat doek en nog eens in totaal twintig andere worden deze week langs de N377 bij Nieuwleusen gehangen. Om duidelijk te maken dat het de actievoerders menens is als ze het hebben over de (on)veiligheid van de provinciale weg. ,,Soms moet je het hard spelen.”
 2. Dalfsen gaat niet mee in straatnaamverandering Oudleusen (en een eerbetoon aan overleden Wim van Lenthe)
  PREMIUM

  Dalfsen gaat niet mee in straatnaam­ver­an­de­ring Oudleusen (en een eerbetoon aan overleden Wim van Lenthe)

  Een naamsverandering, van Holleweg naar Zandsteeg. Het had een mooi postuum eerbetoon moeten zijn aan schrijver, kunstschilder en verslaggever Wim van Lenthe, die onlangs op 75-jarige leeftijd in ‘zijn’ Oudleusen overleed en vurig voor deze verandering pleitte. De gemeente Dalfsen steekt een stokje voor de wijziging, omdat precedentwerking op de loer zou liggen. ,,Potverdulleme.”

Vechtdal