Schets van mogelijk toekomstige invulling van het Van Bruggenplein zoals die is gepresenteerd voor het Centrumplan Dalfsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Schets van mogelijk toekomstige invulling van het Van Bruggenplein zoals die is gepresenteerd voor het Centrumplan Dalfsen. © Hans Keesmaat

Centrum Dalfsen kleurt groen in vier duurzame schetsen

Vier schetsplannen geven richting aan het toekomstbeeld van het dorpscentrum van Dalfsen. Tot de opvallendste keuzemogelijkheden behoren een ‘vergroend’ Kerkplein zonder parkeerplaatsen, autoluwe zones en een nieuwe brug over de Vecht die de bestaande Blauwe Bogenbrug reduceert tot een fiets- en wandelbrug.

Het was ‘volle bak’, woensdagavond in de raadzaal van het Dalfser gemeentehuis. De belangstelling voor de plannen was dusdanig groot dat een deel van de belangstellenden de presentatie via een beeldscherm in de hal moest volgen.

  1. In de voetsporen van onze bevrijders: De vrijheid komt in Gramsbergen met een rouwrand
    PREMIUM
    Podcast

    In de voetsporen van onze bevrijders: De vrijheid komt in Gramsber­gen met een rouwrand

    Terwijl de geallieerden in Gelderland en Zuid-Overijssel nog in felle gevechten zijn verwikkeld, duiken in Noord-Overijssel plots Canadese troepen op. Ze brengen de vrijheid in het Vechtdal. In Gramsbergen en Ane vloeien niet alleen tranen van blijdschap. Onze verslaggever, historicus Niek Megens, trekt mee in het voetspoor van de bevrijders. Vandaag deel 3: vrijheid met een rouwrandje in Gramsbergen.

Vechtdal