Foto ter illustratie. Het consultatiebureau voor preventieve kinderzorg in Lemelerveld houdt de gemoederen al langer bezig.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Het consultatiebureau voor preventieve kinderzorg in Lemelerveld houdt de gemoederen al langer bezig. © Shutterstock

Consultatiebureau Lemelerveld na getouwtrek nu mogelijk naar De Mozaïek

De gemeente Dalfsen overweegt het consultatiebureau in Lemelerveld van de huidige locatie aan de Ds. C. Keerstraat te verplaatsen naar een ruimte in kulturhus De Mozaïek. Het bureau blijft zodoende behouden voor Lemelerveld en de kosten waar de gemeente Dalfsen tegenaan loopt gaan omlaag.

Uit een eerste onderzoek blijkt dat een eventuele verhuizing naar De Mozaïek tot de mogelijkheden behoort. De huur van ruimte in dat ontmoetingscentrum ligt beduidend lager - nu 18.000 euro, straks 10.000 euro - en bovendien voorziet de gemeente Dalfsen een betere verbinding omdat verschillende partijen onder één dak komen te zitten. Tegenvaller: het huidige huurcontract voor de Ds. C. Keerstraat loopt nog tot 2021.

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal