Erbens Vechtdal Toer heeft betere jaren gekend, zoals hier bij Diffelen.
Volledig scherm
Erbens Vechtdal Toer heeft betere jaren gekend, zoals hier bij Diffelen. © Frank Uijlenbroek

Corona nekt ook Erbens Vechtdal Toer

Ook Erbens Vechtdal Toer is voor dit jaar afgelast. De fietstocht vanuit Dalfsen door alle uithoeken van het Vechtdal wordt normaliter op de laatste zaterdag van mei verreden. Het coronavirus is vanzelfsprekend de boosdoener.

Toerclub Dalfsen heeft besloten om de wielertocht met Erben Wennemars als naamgever niet te verplaatsen naar later dit jaar, maar voor 2020 af te blazen. Het deelnemersaantal schommelt ieder jaar zo rond de duizend. Wennemars zelf heeft begrip voor het besluit. ,,Ik hoop iedereen nu te mogen begroeten op 29 mei 2021.”

 1. Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt
  PREMIUM

  Zonnepark Hoevenweg oogst veel kritiek: raad Dalfsen twijfelt

  Zeven insprekers hebben dinsdagavond bezwaar gemaakt tegen een veertien hectare groot zonnepark bij de Hoevenweg in Dalfsen. Bijna drie kwartier lang vertelden ze beurtelings aan de raadsleden wat hun ‘bedenkingen’ waren. Daarmee brachten ze de politiek ook aan het twijfelen. Alle fracties gaan eerst nog eens onderling bespreken of ze in de raadsvergadering van 15 juni wel akkoord kunnen gaan met een zogeheten 'verklaring van geen bedenkingen'.
 2. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
  PREMIUM

  Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

  Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.

Vechtdal