Volledig scherm
Een jongen spurt met zijn fiets door het nieuwe landschapspark. Deze foto prijkt op de cover van de nieuwe gemeentegids. © foto Paul Bink

Crossend jongetje op cover van gemeentegids

Paul Bink heeft met het door hem vastgelegde beeld van een jongetje dat op zijn politiefietsje door het nieuwe Dalfser park bij het raadshuis crost, de fotowedstrijd van de gemeente gewonnen.

Paul Bink heeft met het door hem vastgelegde beeld van een jongetje dat op zijn politiefietsje door het nieuwe Dalfser park bij het raadshuis crost, de fotowedstrijd van de gemeente gewonnen. Zijn foto prijkt samen met twee andere ingeleverde kiekjes op de gemeentegids, die de komende weken huis-aan-huis wordt verspreid. De winnaars van de wedstrijd werden gisteravond in het gemeentehuis bekendgemaakt.

Het thema van de fotowedstrijd was 'Bij uitstek Dalfsen', hierbij ging het om de combinatie van sociale waarden van een typische plattelandsgemeenschap en de karakteristieke ruimtelijke kwaliteiten. Als voorbeeld van die waarden noemt de gemeente de veiligheid, saamhorigheid en participatie die er in Dalfsen heersen. Ook de prachtige ligging en daar bovenop de prima bereikbaarheid moesten op de foto's te zien zijn.

Bink krijgt een slagroomtaart met daarop zijn foto, bovendien kan de Dalfsenaar een cadeaubon ter waarde van 75 euro gaan verzilveren. De tweede prijs was een prooi voor Ben en Annelies Jonkman, die een fraaie plaat maakten van Huize den Berg, gezien door een overhangend bladerdak. Tot slot stond Wim van Dam op het podium, hij zag in kasteel Rechteren een mooi foto-object. Beide prijswinnaars ontvingen eveneens cadeaubonnen, respectievelijk van 50 en 25 euro.

Volledig scherm
Kasteel Rechteren bezorgde Wim van Dam inspiratie. © foto Wim van Dam
Volledig scherm
Huize Den Berg, gefotografeerd door een bladerdek met weerspiegeling op het water. © foto Ben en Annelies Jonkman
  1. Spandoekenactie zet strijd rond N377 bij Nieuwleusen op scherp: ‘Moet er eerst iemand dood?’
    PREMIUM

    Spandoeken­ac­tie zet strijd rond N377 bij Nieuwleu­sen op scherp: ‘Moet er eerst iemand dood?’

    ‘Moet er eerst iemand DOOD?’ hangt er, met de nadruk op de vier afsluitende hoofdletters die naar het hiernamaals verwijzen. Dat doek en nog eens in totaal twintig andere worden deze week langs de N377 bij Nieuwleusen gehangen. Om duidelijk te maken dat het de actievoerders menens is als ze het hebben over de (on)veiligheid van de provinciale weg. ,,Soms moet je het hard spelen.”

Vechtdal