Volledig scherm
De geplunderde collectebox van de Make A Wish-foundation. © eigen foto © Robert Lans

Dader van gestolen geld uit collectebox nog niet bekend

De dader van het gestolen geld uit de collectebox bij café Nikki’s in Dalfsen is nog niet bekend. Vanwege de drukte in het café is het voorval op de camera niet duidelijk te zien. Maar het onderzoek van de politie loopt nog volop.

Vrijdagavond werd er in het café uit de donatiebox van de Make A Wish-foundation geld gestolen. Toen uitbater Robert Lans dit ontdekte postte hij een bericht op zijn facebookpagina. De dader kon zich voor maandag melden. Anders werden de camerabeelden erbij gepakt. 

Dreigementen

De dreigementen werden waarheid. Want de dader meldde zich niet. Daarom heeft Lans de beelden bekeken. ,, Het was die avond erg druk en zoiets gebeurt natuurlijk in een fractie van een seconde. Op de beelden is het voorval niet duidelijk te zien.”

Maar Lans geeft nog niet op. Want het onderzoek van de politie is nog in volle gang. Inmiddels is er een nieuwe donatiedoos geplaatst. De oude box was namelijk helemaal verscheurd. ,,We hebben meteen de volgende dag een nieuwe collectebox van de Make A Wish-foundation gekregen. We willen nu een nieuwe actie verzinnen waarmee we het gestolen geld terug kunnen verdienen.”

  1. Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energieprojecten

    Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energiepro­jec­ten

    De gemeente Dalfsen verwacht een flink aantal aanvragen voor zonneparken, windmolens en installaties voor biomassa binnen de gemeentegrenzen. Maar dat betekent niet dat die plannen zonder slag of stoot worden uitgevoerd. Dat bleek gisteravond, toen de gemeenteraad van Dalfsen het college van burgemeester en wethouders op het hart drukte om inwoners niet alleen te laten meepraten, maar ook te laten meeprofiteren van een eventueel grootschalig energieproject binnen de gemeentegrenzen.

Vechtdal