Natuurboerderij BalkInn is van en voor Nieuwleusen. Er is onder andere een dorpsboomgaard met meer dan 120 fruitbomen waar iedereen uit mag plukken; 31 kwamen er in het kader van een boomplantactie van Trees for All en de provincie.
Volledig scherm
PREMIUM
Natuurboerderij BalkInn is van en voor Nieuwleusen. Er is onder andere een dorpsboomgaard met meer dan 120 fruitbomen waar iedereen uit mag plukken; 31 kwamen er in het kader van een boomplantactie van Trees for All en de provincie. © Frans Paalman

Dag burger, u mag een paar miljoen bomen planten (en een beetje opschieten graag)

Oost-Nederland wil miljoenen bomen planten. Burgers moeten daarvoor de handen uit de mouwen steken. Maar hoe krijg je die zover dat ze de schop in de – eigen – grond steken? Want dat lukt soms al best goed met bomen die je via allerlei acties bijna gratis kunt ophalen. En toch nog lang niet overal.

8 reacties

 • Arend van Faassen

  1 maand geleden
  Gerard Wagenaar het is de combinatie van strond met pis die de ammoniak verbinding maakt. En die ammoniak is dodelijke voor sommige planten en geweldig als je van brandnetels en bramen houdt.
 • Gerard Wagenaar

  1 maand geleden
  Een boom heeft voeding nodig om te groeien een mens heeft eten nodig om te leven.ik heb de kunstmest afgezworen en gebruik alleen nog maar koeien mest in mijn moes en siertuin heb nog nooit zulke mooie bloemen en vruchten uit de tuin gehaald.en dat puur op de koeien stront.dus diegene die zegt dat mest slecht is voor de natuur zou ik willen zeggen ga 3 jaar in Afrika wonen daar is de grond zo als jullie het hier willen hebben.
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik vind het waanzin,bomen in een postzegeltuin,want dat is de realiteit,de meeste mensen hebben geen tuin maar tuintje
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @E. Lentekind- De Jong. "Om de bomen vervolgens te laten afsterven door de uitstoot van al het vee". Dan snap je er echt niet veel van.....meeste bomen doen het bv. goed op stikstof.
 • Gerlof Groenewold

  2 maanden geleden
  Deze bomen drinken waarschijnlijk ook veel water en daar hebben we toch tekort aan?