De Holleweg. Inzet: Wim van Lenthe
Volledig scherm
PREMIUM
De Holleweg. Inzet: Wim van Lenthe © Frank Uijlenbroek

Dalfsen gaat niet mee in straatnaamverandering Oudleusen (en een eerbetoon aan overleden Wim van Lenthe)

Een naamsverandering, van Holleweg naar Zandsteeg. Het had een mooi postuum eerbetoon moeten zijn aan schrijver, kunstschilder en verslaggever Wim van Lenthe, die onlangs op 75-jarige leeftijd in ‘zijn’ Oudleusen overleed en vurig voor deze verandering pleitte. De gemeente Dalfsen steekt een stokje voor de wijziging, omdat precedentwerking op de loer zou liggen. ,,Potverdulleme.”

De Historische Werkgroep Oudleusen, onderdeel van de overkoepelende Historische Kring Dalfsen, is al maanden bezig om de naam Holleweg in Zandsteeg te veranderen, maar heeft nu van de gemeente te horen gekregen dat het ingediende verzoek geen gehoor zal krijgen. Het moest een eerbetoon worden aan Wim van Lenthe, de kunstschilder, schrijver en voormalig verslaggever van de Stentor, die na een ernstige ziekte onlangs op 75-jarige leeftijd overleed. En zelf vermoedelijk niets van de geplande naamsverandering wist.

  1. In de voetsporen van onze bevrijders: De vrijheid komt in Gramsbergen met een rouwrand
    PREMIUM
    Podcast

    In de voetsporen van onze bevrijders: De vrijheid komt in Gramsber­gen met een rouwrand

    Terwijl de geallieerden in Gelderland en Zuid-Overijssel nog in felle gevechten zijn verwikkeld, duiken in Noord-Overijssel plots Canadese troepen op. Ze brengen de vrijheid in het Vechtdal. In Gramsbergen en Ane vloeien niet alleen tranen van blijdschap. Onze verslaggever, historicus Niek Megens, trekt mee in het voetspoor van de bevrijders. Vandaag deel 3: vrijheid met een rouwrandje in Gramsbergen.

Vechtdal