Volledig scherm
Doelman Braam (Dalen) pakt in de 2e helft meerdere ballen die in zijn 16m komen. Maarten Pouwels(Sv Dalfsen) Erik Koedijk(Sv Dalfsen) en aanvoerder Sjoerd Klarenbeek(Sv Dalfsen) kunnen alleen maar toekijken. © Kristian Giesen Fotografie

Dalfsen op eigen veld onderuit

Dalfsen staat na vanmiddag weer met beide benen op de grond, want Dalen trakteerde voor de tweede keer Dalfsen op een nederlaag. Het werd 1-3 in eigen huis en daar viel weinig op aan te merken. Dalen was veel feller dan Dalfsen.

Dalfsen kwam geen moment aan voetballen toe. De ploeg van Bert Doldersum was fel en agressief. De tweede bal was constant voor Dalen. Daarnaast had Dalfsen het moeilijk met de lange ballen, die op spits Tijmen Venhorst werden gespeeld. Koen Sloot en Stefan Jansen of Lorkeers hadden de handen vol aan de spits. Het was aan keeper Mark Knol te danken dat Dalen niet met een grotere zege aan de haal ging. Met een paar prima reddingen hield hij zijn ploeg in de wedstrijd.

Dalfsen had bij een zege een gat van zeven punten geslagen. Nu is de spanning helemaal terug, want als Dalen de twee inhaalwedstrijden wint is het verschil nog maar één punt.

Dalfsen - Dalen 1-3 (1-1).
24. Hilco Koster 0-1, 28. Jeroen Kamphuis 1-1, 73. Koster 1-2, 84. Tijmen Venhorst 1-3.

Vechtdal