Nu scharrelen er nog schaapjes tussen de begraafplaats (rechts) en de Burg. Backxlaan (links) in Nieuwleusen. Het plan van architectenbureau B+O is om aan de achterzijde van het kerkhof, maar grenzend aan de doorgaande weg woningen te bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu scharrelen er nog schaapjes tussen de begraafplaats (rechts) en de Burg. Backxlaan (links) in Nieuwleusen. Het plan van architectenbureau B+O is om aan de achterzijde van het kerkhof, maar grenzend aan de doorgaande weg woningen te bouwen. © Frank Uijlenbroek

Dalfsen schiet woningbouwplan Nieuwleusen af, tot afgrijzen van architect

Wel of geen nieuwe huizen aan de Burgemeester Backxlaan in Nieuwleusen? Arnoud Olie hoopt als algemeen directeur van B+O Architecten spoedig met wethouder André Schuurman om tafel te zitten, nu de gemeente Dalfsen een woningbouwplan heeft afgeschoten. De open ruimte tussen de begraafplaats en de verbindingsweg tussen zuid en noord is de gemeente landschappelijk te waardevol, waardoor het geen medewerking wil verlenen. ,,Drogredenen.”

Architectenbureau B+O heeft in opdracht van projectontwikkelaar RoodBlond een woningbouwplan ingediend bij de gemeente Dalfsen. Op het stuk grond naast de algemene begraafplaats aan de Ds. Smitslaan en de doorlopende Burg. Backxlaan willen beide graag tien woningen bouwen. Dat zouden zogenaamde ‘nultredenwoningen’ moeten worden - zonder trap, doorgaans bedoeld voor ouderen - die dicht bij de kern Nieuwleusen en de voorzieningen liggen.

 1. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
  PREMIUM

  Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

  Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.
 2. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
  PREMIUM

  Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

  Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal