Volledig scherm
PREMIUM
Lia de Sain dreigt haar huis uit te moeten, omdat de woning niet bestemd is voor permanente bewoning. COPYRIGHT ALEX MULDER © Alex Mulder

Dalfsen slikt permanente bewoning 68-jarige vrouw in recreatiewoning aan de Vecht niet

De 68-jarige Dalfsense Lia de Sain doet geen oog meer dicht. De gemeente Dalfsen wil dat ze uiterlijk 1 januari 2019 uit haar recreatiewoning vertrekt, want permanente bewoning is hier aan de Zuidelijke Vechtdijk niet toegestaan. 

Het is een al jaren slepend conflict met volgens voormalig handvaardigheid-docente en ontwerpster van sieraden De Sain als voorlopig dieptepunt de dreiging van wethouder André Schuurman haar sleutels af te nemen. De gemeente Dalfsen 'herkent zich niet' in dit verhaal, laat ze in een verklaring weten. De Sain zegt weken later aangifte bij de politie te hebben gedaan.

  1. Op het treinstation van Dalfsen vinden blinden en slechtzienden wél de weg
    PREMIUM

    Op het treinstati­on van Dalfsen vinden blinden en slechtzien­den wél de weg

    Anita Beenen schuifelt met haar rood-witte stok over het geribbelde pad bij het station in Dalfsen en komt aan bij vier vlakke tegels die in een vierkant in de straat zijn gelegd. Ze steekt haar vinger op, ten teken dat ze aan het gezelschap dat haar vergezelt iets uit wil leggen. ,,Kijk, als je een visuele beperking hebt, dan weet je nu wat je te wachten staat. Een keuzemoment. Ga je linksaf, of rechtdoor?”

Vechtdal