Volledig scherm
PREMIUM
Lia de Sain dreigt haar huis uit te moeten, omdat de woning niet bestemd is voor permanente bewoning. COPYRIGHT ALEX MULDER © Alex Mulder

Dalfsen slikt permanente bewoning 68-jarige vrouw in recreatiewoning aan de Vecht niet

De 68-jarige Dalfsense Lia de Sain doet geen oog meer dicht. De gemeente Dalfsen wil dat ze uiterlijk 1 januari 2019 uit haar recreatiewoning vertrekt, want permanente bewoning is hier aan de Zuidelijke Vechtdijk niet toegestaan. 

Het is een al jaren slepend conflict met volgens voormalig handvaardigheid-docente en ontwerpster van sieraden De Sain als voorlopig dieptepunt de dreiging van wethouder André Schuurman haar sleutels af te nemen. De gemeente Dalfsen 'herkent zich niet' in dit verhaal, laat ze in een verklaring weten. De Sain zegt weken later aangifte bij de politie te hebben gedaan.

 1. Stevige crash bij Arriën: busje op zijn kant

  Stevige crash bij Arriën: busje op zijn kant

  Op de kruising Schapendijk met de Dwarsweg in Arriën (gemeente Ommen) zijn maandagochtend een bestelbusje en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. Door de crash is de bestelbus op zijn kant beland. Een voorrangsfout ging vermoedelijk vooraf aan het ontstaan van het ongeval. De brandweer is bezig iemand uit het busje te bevrijden. Vermoedelijk zijn er drie gewonden bij het ongeval. Over de ernst van hun verwondingen is op dit moment nog geen duidelijkheid.
 2. Vilsterse scholieren gaan meer bewegen en leren in natuurrijke omgeving
  PREMIUM

  Vilsterse scholieren gaan meer bewegen en leren in natuurrij­ke omgeving

  ,,Het Natuurrijk, wat een mooie school’’, roept burgemeester Hans Vroomen enthousiast als hij samen met vier leerlingen van de Vilsterse basisschool de nieuwe naam van de in 1923 geopende Sint Willibrordus heeft onthuld. Na ruim 95 jaar is het tijd voor een ander onderwijsconcept, waarin de nadruk ligt op meer bewegen en buitenonderwijs. De dorpsschool op landgoed Vilsteren is nu een ‘integraal kindcentrum’, met op één centrale plek kinderopvang en een basisschool, voor kinderen van nul tot dertien jaar. 'Leren doen we buiten', is het motto.

Vechtdal