Gemeentehuis van Dalfsen.
Volledig scherm
Gemeentehuis van Dalfsen. © Frank Uijlenbroek

Dalfsen splitst raadsvergadering vanwege corona

De gemeente Dalfsen knipt deze week de raadsvergadering in tweeën. Eerst vergadert een kleine groep raadsleden maandagavond, daarna gaat op woensdagavond de vergadering verder.

Voorzitter van de raad, burgemeester Erica van Lente, heeft dat besloten om zoveel de risico’s op verspreiding van het coronavirus te beperken. Van Lente vond het een dilemma wat te doen met de gemeenteraadsvergadering. Aan de ene kant kan de vergadering niet doorgaan, omdat de landelijke richtlijnen inzake voor de volksgezondheid daartoe oproepen, laat ze in een persbericht weten. ‘Met 21 raadsleden is het niet verstandig bij elkaar te zitten.’ Aan de andere kant biedt het ministerie van Binnenlandse Zaken de mogelijkheid wel noodzakelijke besluiten te nemen die op de agenda staan.

Op de raadsagenda van maandagavond staan meerdere onderwerpen als een bespreekstuk op de agenda, waaronder het zonnepark aan de Hooiweg en het stedenbouwkundig plan Oosterdalfsen Zuid.

Door onder het wettelijk vereiste quorum te gaan zitten (het minimaal aantal personen dat nodig is om een besluit te kunnen nemen), kan er in de eerste vergadering niet gestemd worden en is een nieuwe vergadering vereist. Het quorum ligt voor de Dalfser raad op elf. De besluiten worden dus in de tweede vergadering, op woensdag om 19.30 uur genomen. Pers en publiek kunnen de raadszaal niet in. Zij kunnen de vergaderingen wel live volgen via ris.dalfsen.nl.

  1. Verpleeg- en verzorgingshuizen in regio klaar voor opname herstellende coronapatiënten uit Isala

    Verpleeg- en verzor­gings­hui­zen in regio klaar voor opname herstellen­de coronapa­tiën­ten uit Isala

    De samenwerkende organisaties op het gebied van verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) rondom Zwolle zijn bereid herstellende coronapatiënten van ziekenhuis Isala over te nemen. Het gaat daarbij om patiënten die weliswaar besmet zijn, maar geen dringende medisch specialistische hulp meer nodig hebben. De eerste patiënten zijn inmiddels opgenomen in het Zonnehuis in Zwolle.

Vechtdal