Dalfsen dreigt een tekort op de begroting voor 2020 tegemoet te gaan van drie miljoen euro. Omgerekend over 29.000 inwoners is dat ruim honderd euro per Dalfsenaar.
Volledig scherm
Dalfsen dreigt een tekort op de begroting voor 2020 tegemoet te gaan van drie miljoen euro. Omgerekend over 29.000 inwoners is dat ruim honderd euro per Dalfsenaar. © ANP

Dalfsen verwacht in 2020 tekort van 100 euro per inwoner

Als Dalfsen geen extra maatregelen neemt, loopt de gemeente volgend jaar tegen een fors tekort van drie miljoen euro aan. Dat is omgerekend iets meer dan honderd euro per inwoner. Tijd voor actie dus, vertelt wethouder Ruud van Leeuwen. De gemeenteraad moet er in de laatste week van juni een besluit over nemen, zodat in het najaar toch een sluitende begroting kan worden gepresenteerd.

 1. Emotionele klap in coronajaar, deze mensen verloren een dierbare: ‘Ik mis haar verschrikkelijk’
  PREMIUM
  1 jaar corona

  Emotionele klap in coronajaar, deze mensen verloren een dierbare: ‘Ik mis haar verschrik­ke­lijk’

  Het is dit weekend een jaar geleden dat de allereerste officiële coronabesmetting in Nederland werd vastgesteld. Wij vroegen lezers hun gevoel over 1 jaar corona met ons te delen. En dat deden ze massaal. Sommige van hen kijken terug op een jaar vol verdriet, omdat zij in coronatijd een dierbare hebben verloren. ,,Het onpersoonlijke afscheid blijft onverteerbaar.”
 1. Grote brand in de binnenstad van Kampen
  Play

  Grote brand in de binnenstad van Kampen

 2. Nul graden, maar eerste durfals duiken buitenzwembad in
  Play

  Nul graden, maar eerste durfals duiken buitenzwem­bad in

Vechtdal