Volledig scherm
Luchtfoto van Oudleusen tussen Dalfsen en Ommen aan de Hessenweg (N340). © Freddy Schinkel

Dalfsen vraagt aandacht voor veiligheid op parallelwegen N340

De gemeente Dalfsen vraagt aandacht voor de veiligheid op parallelwegen langs de N340. Dat schrijft het in een zienswijze aan Provinciale Staten.

De gemeente maakt zich zorgen om het deel tussen de Ankummerdijk en knooppunt Varsen. Op dit traject komen minder mogelijkheden om vanaf de parallelwegen de Hessenweg op te rijden dan nu het geval is. Dalfsen vreest dat het drukker wordt op de parallelwegen en dat het de leefbaarheid niet ten goede komt, zoals in de buurt van Oudleusen

Onderzoek

In de zienswijze heeft Dalfsen mogelijkheden aangegeven om de situatie te verbeteren. Zo vraagt de gemeente om een onderzoek naar de mogelijkheid om de Ankummerdijk en de Engellandweg op hetzelfde punt op de N340 te laten aansluiten. Aandacht vraagt Dalfsen voor de leefbaarheid in een aantal woningen die in eerste instantie gesloopt zouden worden, maar door de vernieuwde plannen met de N340 toch mogen blijven staan. 'Enkele woningen staan echter wel op zeer korte afstand van de N340 en de parallelwegen', schrijft de gemeente Dalfsen.

Hessenpoort

De Hessenweg gaat over enkele jaren flink op de schop. Zo gaat de weg voortaan onder het spoor door en wordt de aansluiting op de A28 bij industrieterrein Hessenpoort in Zwolle verbeterd. Dalfsen vindt deze aanpassingen noodzakelijk, maar vindt dat ook gekeken moet worden naar de veiligheid en leefbaarheid elders langs de weg.

Vechtdal