De gemeente Dalfsen wil voorkomen dat de klimaatverandering in de toekomst voor grote overlast zorgt, zoals hier na een wolkbreuk in Dordrecht. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Dalfsen wil voorkomen dat de klimaatverandering in de toekomst voor grote overlast zorgt, zoals hier na een wolkbreuk in Dordrecht. Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / Jeffrey Groeneweg

Dalfsen wapent zich alvast tegen toekomstige hittestress en wateroverlast

Het klimaat verandert. En dus wil ook de gemeente Dalfsen maatregelen treffen waarmee het in of ruim vóór 2050 klimaatbestendig is. Dat wil zeggen dat de gemeente ongewenste effecten van de klimaatverandering, zoals hittestress en wateroverlast, kan opvangen.

 1. Populariteit carbidschieten verrast burgemeester Hardenberg: veelvoud van veertig
  PREMIUM

  Populari­teit carbid­schie­ten verrast burgemees­ter Hardenberg: veelvoud van veertig

  Honderden liefhebbers hebben bij de gemeente Hardenberg gemeld dat ze vandaag het oude jaar gaan uitluiden met daverende carbidknallen. Terwijl anders goedgekeurd consumentenvuurwerk in dit bijzondere jaar is verboden, is carbidschieten tussen tien uur vanmorgen en twee uur in de nieuwjaarsnacht gewoon toegestaan volgens de algemene plaatselijke verordening (apv). Boa's en politie gaan op pad om toe te zien op een veilig verloop, binnen de coronaregels.
 1. Kabinet scheldt schulden gedupeerden toeslagenaffaire kwijt
  Play

  Kabinet scheldt schulden gedupeer­den toeslagen­af­fai­re kwijt

 2. Speeltuinapparatuur gejat: 'De kinderen zijn de dupe'
  Play

  Speeltuin­ap­pa­ra­tuur gejat: 'De kinderen zijn de dupe'

Vechtdal