De 26 parkeerplekken aan het Kerkplein en de Prinsenstraat in Dalfsen verdwijnen en maken plaats voor een "Klimaatwinkelstraat".
Volledig scherm
PREMIUM
De 26 parkeerplekken aan het Kerkplein en de Prinsenstraat in Dalfsen verdwijnen en maken plaats voor een "Klimaatwinkelstraat". © Frank Uijlenbroek

Dalfsen zet streep door parkeerplekken in centrum (en daar is niet iedereen blij mee): ‘Gaat mij klanten kosten’

Geagiteerde ondernemers, een boze brief, een werkgroep met vragen en een tweede extern onderzoek. In Dalfsen was de Klimaatwinkelstraat de afgelopen maanden een veelbesproken item. Tot nieuwe inzichten kwam echter niemand aan de Vecht. Direct na de zomer gaat alsnog de schop in de grond en is het centrum Dalfsen definitief autovrij.

4 reacties

 • Henk Hoekman

  2 maanden geleden
  Tja , zo maak je het dorp vrij van middenstanders , en gaan we naar Nieuwleusen of Ommen om te winkelen. Het is voor overheden onmogelijk om praktisch te denken.
 • AW Klerk

  2 maanden geleden
  Een troost. Er zijn er een paar die lachen . De online winkels. Bij veel steden en dorpen jagen ze het publiek de tent uit. Ook vakantie gangers dus een bron van inkomsten. Zet je op nul. Want het verhaal gaat snel rond. Laat ik het zo zeggen. Koop bij een online winkel. Scheelt brandstof. Parkeer kosten. En straks km vergoeding. Ik kwam graag in Dalfsen. Maar ben schijnbaar niet meer welkom.
 • Nick Wessels

  2 maanden geleden
  Die schuurman komt zeker zelf nooit in het dorp... waardeloze plannen!!!!
 • André W Schotanus

  2 maanden geleden
  En daar gaan weer een paar ambachtelijke ondernemers. Met zn allen op naar de supermarkt met ruime parkeergelegenheid. Wat vreselijk jammer.