Volledig scherm
© ANP

Dalfsenaar (61) opgepakt na mishandeling twee ouderen

Een 61-jarige Dalfsenaar is vrijdagmiddag opgepakt omdat hij verdacht wordt van mishandeling van twee ouderen. Een van de slachtoffers is zijn 83-jarige moeder. Het andere slachtoffer is een kennis van haar die haar hielp met tuinwerkzaamheden. 

De vermeende dader is zoon en tevens buurman van het vrouwelijke slachtoffer. Beiden wonen in naast elkaar gelegen woningen aan de Kreuleweg. De kennis, een ongeveer 70-jarige man uit Luttenberg, die doelwit werd van de toorn van de dader is vaak bij de woning te vinden want hij huurt een schuur op het erf om aan auto's te kunnen sleutelen.

Inrijden

Toen de Dalfsenaar in de gaten kreeg dat de kennis van zijn moeder in haar tuin bezig was, zou hij met zijn auto de man hebben proberen aan te rijden. De vrouw kwam naar buiten om haar kennis te ondersteunen waarna de 61-jarige met een flinke stok op zijn moeder zou hebben ingeslagen. De 83-jarige vrouw heeft forse blauwe plekken op haar hoofd. De kennis liep bij het incident een kapotte arm op en krassen op zijn bril. 

Zowel de 70-jarige man als zijn moeder hebben aangifte gedaan tegen de 61-jarige Dalfsenaar. De politie heeft hem vervolgens opgepakt en naar het politiebureau in Zwolle gebracht. De Officier van Justitie bepaalt wat er verder moet gebeuren.

De problematiek aan de Kreuleweg heeft een lange geschiedenis. In januari 2014 is de politie ter plekke geweest vanwege een vermeende schietpartij. Daar bleek later niets van te kloppen. De 61-jarige Kreulewegbewoner was toen wel met verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toen 19-jarige zoon werd kort verdacht van het verwonden van zijn vader maar is wegens gebrek aan bewijs al snel vrijgelaten. 

De 61-jarige is in juli 2015 veroordeeld wegens diefstal van veevoer uit de voersilo bij een buurman. 

Vechtdal