Volledig scherm
PREMIUM
Albert Rumengan op het podium met zijn gitaar. © Karl Hofmann

Dalfsenaar Rumengan toert met band door Europa, maar is onbekend in Nederland

Albert Rumengan (51) uit Dalfsen wint awards en speelt in het buitenland voor duizenden toeschouwers. In Nederland mist hij vaak de waardering. ,,Veel mensen denken bij countrymuziek aan Dolly Parton en vinden dat kampvuurmuziek.”

Samen met vijf andere muzikanten vormt Rumengan de band Music Road Pilots. De gitarist kreeg deze week echter individueel een prijs. Hij won bij het Country Magazine Europa een award als beste instrumentalist van 2019. De prijs staat niet op gelijke hoogte met bijvoorbeeld de bekende popprijs, maar voor liefhebbers van country is het een prestigieuze prijs. Mensen konden online hun stem uit brengen. ,,Vanuit de country scene krijg ik en krijgen we wel waardering. Bijna allemaal Belgen hebben gewonnen, ik was de enige Nederlander.”

  1. Op het treinstation van Dalfsen vinden blinden en slechtzienden wél de weg
    PREMIUM

    Op het treinstati­on van Dalfsen vinden blinden en slechtzien­den wél de weg

    Anita Beenen schuifelt met haar rood-witte stok over het geribbelde pad bij het station in Dalfsen en komt aan bij vier vlakke tegels die in een vierkant in de straat zijn gelegd. Ze steekt haar vinger op, ten teken dat ze aan het gezelschap dat haar vergezelt iets uit wil leggen. ,,Kijk, als je een visuele beperking hebt, dan weet je nu wat je te wachten staat. Een keuzemoment. Ga je linksaf, of rechtdoor?”

Vechtdal