Een van de onbewaakte overgangen op landgoed Rechteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de onbewaakte overgangen op landgoed Rechteren. © Enzio Ardesch

Dalfser boeren raken drie spoorwegovergangen kwijt: botsing met ProRail dreigt

Drie pachtboeren op het Dalfser landgoed Rechteren moeten in oktober 2023 hun particuliere spoorwegovergangen sluiten. Maar dan komt hun bedrijfsvoering in gevaar omdat ze hun land alleen nog via omwegen of zelfs helemaal niet meer kunnen bereiken. ProRail houdt vast aan de sluiting, zegt rentmeester Kees Jan Meijer. ,,We gaan zo richting dood spoor en dat willen we niet.’’

2 reacties

 • D Dijkhof

  1 maand geleden
  @lamote Geldt dat dan ook niet voor heel veel werk en banen in Nederland. Als burgers en gezinnen in de problemen komen als de prijzen iets stijgen of als er even een korte lockdown is dan is het werk wat ze doen misschien niet helemaal levensvatbaar en moeten ze misschien andere economische activiteiten gaan doen die wel uitkunnen en levensvatbaar zijn.
 • Paul Lamote

  2 maanden geleden
  Wat een flauwekul. Als je bedrijf failliet gaat omdat je een stukje moet omrijden is het sowieso niet levensvatbaar.
 1. Nog negen overwegen op te heffen op Vechtdallijn om spoorwegdrama’s te voorkomen
  Play
  PREMIUM
  video

  Nog negen overwegen op te heffen op Vechtdal­lijn om spoorwegdrama’s te voorkomen

  Bijna een maand geleden verongelukte een Hardenbergse treinmachinist toen hij op een onbewaakte overweg bij het Drentse dorp Hooghalen op een overstekende zwaarbeladen kiepwagen botste. De vakbond voor machinisten en conducteurs VVMC gaf direct het signaal af dat meer haast moet worden gemaakt met het aanpakken van onbewaakte overwegen. Bijvoorbeeld op de Vechtdallijn, die nog steeds negen spoorwegovergangen telt die niet zijn beveiligd met knipperlichten, bellen en overwegbomen.

Vechtdal