Camperaars maakten in de zomer van 2020 veelvuldig gebruik van de toen nog gratis camperplaatsen bij het NS-station van Dalfsen. Sluiting ervan leverde kritische reacties van camperaars uit het hele land op.
Volledig scherm
PREMIUM
Camperaars maakten in de zomer van 2020 veelvuldig gebruik van de toen nog gratis camperplaatsen bij het NS-station van Dalfsen. Sluiting ervan leverde kritische reacties van camperaars uit het hele land op. © Frank Uijlenbroek

Dalfser plan voor betalen populaire camperplekken stuit al op kritiek: ‘Dat werkt niet’

Is kamperen in de camper vlakbij de Vecht en het dorpscentrum van Dalfsen komend toeristenseizoen dan toch weer mogelijk? Camperaars uit het hele land hopen erop. Het Dalfser gemeentebestuur maakt een knieval naar ze, maar onder voorwaarde dat er per overnachting wordt betaald. ,,Dat is oud beleid, dat niet werkt’’, waarschuwt de eigenaar van de Dalfser camping Starnbosch.

 1. Dalfsen wil meer windmolens en minder zonnepanelen, en dan vooral in lokaal eigendom
  PREMIUM

  Dalfsen wil meer windmolens en minder zonnepane­len, en dan vooral in lokaal eigendom

  De Dalfser raadsfracties willen in hun streven naar een aardgasvrije samenleving verder gaan dan het college van burgemeester en wethouders. Ze willen in de zogeheten Regionale Energie Strategie (RES) steviger inzetten op windenergie en minder op zonne-energie. Daarnaast mogen energie-opwekkende voorzieningen van hen best voor meer dan vijftig of zelfs voor honderd procent in lokaal eigendom zijn, om speculanten de wind uit de zeilen te nemen.
 1. ‘Campervloggers’ Herman en Gea springen in de bres voor omstreden overnachtingsplekken in Dalfsen: ‘Maar gratis hoeven ze niet te zijn’
  PREMIUM

  ‘Camper­vlog­gers’ Herman en Gea springen in de bres voor omstreden overnach­tings­plek­ken in Dalfsen: ‘Maar gratis hoeven ze niet te zijn’

  De gratis camperplaatsen in Dalfsen en Nieuwleusen zijn per direct door de gemeente gesloten. ‘Oneerlijke concurrentie’, oordeelde een rechter over een soortgelijk geval in Stadskanaal, in een zaak aangespannen door een reguliere camping met betaalde overnachtingsplekken. Hoe nu verder? De wethouder, ondernemer en kampeerautobond aan het woord. En campervloggers Herman en Gea, die van een vrachtwagen een camper maakten. ,,Vrijheid.”
 2. Trefkoele+ in Dalfsen verlost theater De Stoomfabriek van ingewikkelde rol als beheerder vastgoed
  PREMIUM

  Trefkoele+ in Dalfsen verlost theater De Stoomfa­briek van ingewikkel­de rol als beheerder vastgoed

  De Trefkoele+ gaat naar alle waarschijnlijkheid het vastgoedgedeelte van theater De Stoomfabriek beheren. In deze nieuwe opzet kan het uit vrijwilligers bestaande bestuur van het Dalfser theater zich volledig concentreren op de programmering. De gewijzigde vastgoedconstructie heeft geen invloed op de inkomsten van het theater. De gemeenteraad spreekt zich in mei uit over dit voornemen.
 1. Video van de Dag | Historische tempel komt na 40 jaar, letterlijk, weer boven water
  Play

  Video van de Dag | Histori­sche tempel komt na 40 jaar, letterlijk, weer boven water

  6 mei
 2. Bijen worden getraind om corona op te sporen
  Play

  Bijen worden getraind om corona op te sporen

Vechtdal