Buurtsportcoach William van Lenthe bij de kano's van Hiawatha waarmee tijdens de Koningsspelen een race op het water wordt gehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtsportcoach William van Lenthe bij de kano's van Hiawatha waarmee tijdens de Koningsspelen een race op het water wordt gehouden. © Frank Uijlenbroek

Dankzij plan buurtsportcoach spelen 500 Dalfser scholieren toch de Koningsspelen

Corona gooide vorig jaar roet in het eten bij de Koningsspelen in Dalfsen. Maar dat gaat dit jaar niet gebeuren. Buurtsportcoach William van Lenthe ontwikkelde met veel vrijwilligers alternatieve spelen op meerdere locaties in Dalfsen. Hij is blij dat de spelen er na een jaar zonder weer zijn. Want de jeugd is er door de lockdown aan toe om weer lekker te sporten.

 1. Dalfsen wil meer windmolens en minder zonnepanelen, en dan vooral in lokaal eigendom
  PREMIUM

  Dalfsen wil meer windmolens en minder zonnepane­len, en dan vooral in lokaal eigendom

  De Dalfser raadsfracties willen in hun streven naar een aardgasvrije samenleving verder gaan dan het college van burgemeester en wethouders. Ze willen in de zogeheten Regionale Energie Strategie (RES) steviger inzetten op windenergie en minder op zonne-energie. Daarnaast mogen energie-opwekkende voorzieningen van hen best voor meer dan vijftig of zelfs voor honderd procent in lokaal eigendom zijn, om speculanten de wind uit de zeilen te nemen.
 2. Officier van justitie: bejaarde met dementie uit Dalfsen niet vervolgen voor stalking

  Officier van justitie: bejaarde met dementie uit Dalfsen niet vervolgen voor stalking

  Een Almelose vrouw wordt eind 2018 belaagd met aangetekende brieven vol beledigende teksten. Het blijft er niet bij, er worden ook meerdere pakketten en bossen bloemen bezorgd. De dader, Herman U. (76) uit Dalfsen, hangt ook veelvuldig bij haar woning rond. En daar gaat hij ook mee door als hij meermaals door de politie op de vingers wordt getikt en een verbod krijgt om nog binnen een straal van 1 kilometer rond het huis van het slachtoffer te komen.
 1. Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas
  Play

  Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas

 2. Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?
  Play

  Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?

Vechtdal