De F340 brengt de fietser straks in recordtijd van Dalfsen naar Zwolle

VideoMet dagelijks zo'n 1.000 fietsers is de route tussen Dalfsen en Zwolle via Ankum een van de drukste van Overijssel. Al jaren zijn er plannen om van de route een fietssnelweg te maken, en de gemeente zet met de aanleg van de F340 een eerste stap. Klinkers worden asfalt, en de fietser krijgt voorrang. ,,Met kerst kunnen we hier over fietsen, skeeleren of wat dan ook.”  

Volledig scherm
Wethouder Ruud van Leeuwen (links) en beleidsmedewerker Frans Mosterman testen het nieuwe asfalt. ,,Voor de bovenlaag afhankelijk van de onderlaag. Je kunt op een bestaande asfaltweg niet zomaar beton gebruiken.” © Frank Uijlenbroek

Wethouder Ruud van Leeuwen en beleidsmedewerker Frans Mosterman van de gemeente Dalfsen laten zich deze kans niet ontglippen: als er om een interview wordt verzocht over de aanleg van de nieuwe fietssnelweg tussen Dalfsen en Zwolle dan komen ze uiteraard op de tweewieler. Bovendien nemen ze een voor- en achterlampje mee, zoals ze die eerder al uitdeelden aan de vele scholieren die dagelijks over de Ankummer Es, Vossersteeg en De Broekhuizen naar de provinciehoofdstad karren.

  1. Vreugdedansje in Dalfsen, nu hondenbelasting op de helling staat
    PREMIUM

    Vreugde­dans­je in Dalfsen, nu hondenbe­las­ting op de helling staat

    De politiek in Dalfsen denkt er nadrukkelijk over om te stoppen met hondenbelasting, nu de ene na de andere gemeente afstapt van de ‘blaftaks’. De ooit opgerichte Brave Baasjes Club is blij met een onderzoek naar de financiële consequenties die een dergelijke afschaffing heeft. De vrede tussen hondenbezitters en gemeente lijkt er bovendien mee getekend, nadat er jaren terug nog werd gesproken van ‘terreur'. ,,Ik ga direct de leden op de hoogte stellen.”

Vechtdal