De F340 brengt de fietser straks in recordtijd van Dalfsen naar Zwolle

VideoMet dagelijks zo'n 1.000 fietsers is de route tussen Dalfsen en Zwolle via Ankum een van de drukste van Overijssel. Al jaren zijn er plannen om van de route een fietssnelweg te maken, en de gemeente zet met de aanleg van de F340 een eerste stap. Klinkers worden asfalt, en de fietser krijgt voorrang. ,,Met kerst kunnen we hier over fietsen, skeeleren of wat dan ook.”  

Wethouder Ruud van Leeuwen (links) en beleidsmedewerker Frans Mosterman testen het nieuwe asfalt. ,,Voor de bovenlaag afhankelijk van de onderlaag. Je kunt op een bestaande asfaltweg niet zomaar beton gebruiken.”
Volledig scherm
Wethouder Ruud van Leeuwen (links) en beleidsmedewerker Frans Mosterman testen het nieuwe asfalt. ,,Voor de bovenlaag afhankelijk van de onderlaag. Je kunt op een bestaande asfaltweg niet zomaar beton gebruiken.” © Frank Uijlenbroek

Wethouder Ruud van Leeuwen en beleidsmedewerker Frans Mosterman van de gemeente Dalfsen laten zich deze kans niet ontglippen: als er om een interview wordt verzocht over de aanleg van de nieuwe fietssnelweg tussen Dalfsen en Zwolle dan komen ze uiteraard op de tweewieler. Bovendien nemen ze een voor- en achterlampje mee, zoals ze die eerder al uitdeelden aan de vele scholieren die dagelijks over de Ankummer Es, Vossersteeg en De Broekhuizen naar de provinciehoofdstad karren.

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal