Volledig scherm
PREMIUM
Het botenhuis van de Vechtzomp ligt inmiddels in Dalfsen. © Geert Bistervels / Stichting Vechtzomp Dalfsen

De voorbereidingen zijn getroffen: de Vechtzomp komt eindelijk naar Dalfsen

Bijna 3,5 jaar is de Stichting Vechtzomp Dalfsen bezig om de Vechtzomp naar Dalfsen te krijgen. En nu gaat het echt gebeuren: over precies een week meert de historische boot aan in Dalfsen, om vervolgens gedoopt te worden. Tot vreugde van bestuurslid Geert Bistervels, die zich nu al verheugt op 17 augustus. 

Volgende week komt eindelijk de Vechtzomp! Waarom duurde het zo lang?

,,Dat heeft inderdaad een hele tijd geduurd. De boot is gebouwd door allemaal vrijwilligers, dat zijn mannen van rond de zeventig. Er komen vakanties tussendoor, ziekte, de mast bleek kapot... Al met al neemt dat veel tijd in beslag en liep het wat uit. We hadden gehoopt dat de Vechtzomp in mei er al zou zijn, maar helaas. Het is overmacht, het blijft wel mensenwerk natuurlijk. Gelukkig kunnen we nu nog  tot zes weken varen.’’ 

  1. Op het treinstation van Dalfsen vinden blinden en slechtzienden wél de weg
    PREMIUM

    Op het treinstati­on van Dalfsen vinden blinden en slechtzien­den wél de weg

    Anita Beenen schuifelt met haar rood-witte stok over het geribbelde pad bij het station in Dalfsen en komt aan bij vier vlakke tegels die in een vierkant in de straat zijn gelegd. Ze steekt haar vinger op, ten teken dat ze aan het gezelschap dat haar vergezelt iets uit wil leggen. ,,Kijk, als je een visuele beperking hebt, dan weet je nu wat je te wachten staat. Een keuzemoment. Ga je linksaf, of rechtdoor?”

Vechtdal