Volledig scherm
PREMIUM
Het botenhuis van de Vechtzomp ligt inmiddels in Dalfsen. © Geert Bistervels / Stichting Vechtzomp Dalfsen

De voorbereidingen zijn getroffen: de Vechtzomp komt eindelijk naar Dalfsen

Bijna 3,5 jaar is de Stichting Vechtzomp Dalfsen bezig om de Vechtzomp naar Dalfsen te krijgen. En nu gaat het echt gebeuren: over precies een week meert de historische boot aan in Dalfsen, om vervolgens gedoopt te worden. Tot vreugde van bestuurslid Geert Bistervels, die zich nu al verheugt op 17 augustus. 

Volgende week komt eindelijk de Vechtzomp! Waarom duurde het zo lang?

,,Dat heeft inderdaad een hele tijd geduurd. De boot is gebouwd door allemaal vrijwilligers, dat zijn mannen van rond de zeventig. Er komen vakanties tussendoor, ziekte, de mast bleek kapot... Al met al neemt dat veel tijd in beslag en liep het wat uit. We hadden gehoopt dat de Vechtzomp in mei er al zou zijn, maar helaas. Het is overmacht, het blijft wel mensenwerk natuurlijk. Gelukkig kunnen we nu nog  tot zes weken varen.’’ 

 1. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.
 1. Eerste Dalfser Ladiesrun vanaf Oude Station vooral 'voor de leuk’

  Eerste Dalfser Ladiesrun vanaf Oude Station vooral 'voor de leuk’

  Vanavond klokslag half acht lost burgemeester Erica van Lente het startschot voor de eerste Dalfser Ladiesrun. Het Oude Station waar de start- en finishlijn wordt getrokken kleurt voor deze primeur dan opvallend rose. ,,We hebben er zin in’’, zegt Annemarie Eilert enthousiast. Samen met haar broer Joost, uitbater van het grand-café in het uit 1903 daterende stationsgebouw, en de bekende Dalfser sportspeaker Henk Borgmeijer bedacht ze onder het genot van een kopje koffie aan de stamtafel dit sportieve evenement. De 33-jarige Dalfsense loopt zelf geen wedstrijden, maar vindt hardlopen wel leuk. Maar waarom nu toch een loop voor alleen vrouwen?
 2. Oranjefeest Nieuwleusen met minder vrijwilligers maar breder programma
  PREMIUM

  Oranje­feest Nieuwleu­sen met minder vrijwilli­gers maar breder programma

  De Oranjevereniging Nieuwleusen heeft haar programma klaar voor de feestweek in het dorp, van 1 tot en met 7 september. Twee opvallende elementen: kaarten zijn voor het eerst alleen in de voorverkoop verkrijgbaar en de traditionele cabaretavond op woensdag vindt voor het eerst niet plaats in de feesttent op het evenemententerrein, maar in het nieuwe kulturhus De Spil. Bestuurslid Dorien Zieleman legt het uit.

Vechtdal