Volledig scherm
De schoolbibliotheek van basisschool De Zaaier in Nieuwleusen. © Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen

De Zaaier Nieuwleusen wil oogsten met eigen bieb

Christelijke basisschool de Zaaier in Nieuwleusen heeft een eigen bibliotheek. Deze bieb biedt een gevarieerde collectie prentenboeken, boeken voor beginnende lezers, A-, B- en C-boekjes, Engelse boeken en informatieve boeken. De nieuwe bibliotheek is de afgelopen weken tot stand gekomen in samenwerking met de Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen, vele ouders, vrijwilligers en het schoolteam. 

De bibliotheek is vanmorgen officieel geopend, tegelijk met de start van het Project Lente. Het team van de school opende het project met een verhaal van Jip en Janneke die bloemen gaan zaaien, waarna de groepen 3 en 4 een lied over de lente zongen. Jeugdspecialist Nicolet Korenblik van de bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen overhandigde boeken over groeien en bloeien aan een leerling van groep 6.

Landelijke aanpak

De schoolbibliotheek is onderdeel van de ‘Bibliotheek op school’, de landelijke aanpak voor het primair onderwijs waarin bibliotheken en scholen structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en digitale geletterdheid van kinderen. Doel is kinderen te stimuleren om meer te lezen, niet alleen op school maar ook thuis. Leerlingen uit de bovenbouw kunnen solliciteren naar de functie van assistent-bibliothecaris om samen met vrijwilligers de schoolbibliotheek goed te laten draaien. 

  1. Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

    Motorlief­heb­ber Jansen strikt wereldrei­zi­ger Van Hooff voor trip naar Ommen

    Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

Vechtdal