Volledig scherm
PREMIUM
Het pand van het voormalige transportbedrijf in Nieuwleusen staat sinds het faillissement leeg. © Alex Mulder

Dennis (36) doekte zijn bedrijf in Nieuwleusen op en wordt nu verdacht van doodslag op deurwaarder

Dennis D. (36) uit Nieuwleusen wilde in de zomer van 2018 opeens van zijn transportbedrijf af. Maar dat ging zomaar niet: chauffeurs en vakbonden verzetten zich, met succes. Dik een jaar later staan de ondernemer en zijn vrouw Sophie B. (36) terecht voor poging tot doodslag op een deurwaarder. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Een op het oog doodnormaal stel van halverwege de dertig. Slank, onopvallend gekleed. Zij met blond lang haar, hij kort, donkerblond en met een baardje van een paar dagen. Kalmpjes laten de jonge ouders het juridische wapengekletter tussen officier van justitie, advocaat en rechter over zich heen komen, eind oktober bij een pro-formazitting in de Zwolse rechtbank. Zijn dit mensen die er met moersleutels of stalen buizen op los meppen zodra iemand hen dwarszit?

 1. Inbrekers slaan slag bij Roadrunner, en nog drie restaurants in Dalfsen: ‘dit kan gewoon het einde van je zaak betekenen’
  PREMIUM
  Video

  Inbrekers slaan slag bij Roadrunner, en nog drie restau­rants in Dalfsen: ‘dit kan gewoon het einde van je zaak betekenen’

  De gokkasten werden leeggehaald, deuren vernield, de kluis moest eraan geloven en een gigantische puinzooi bleef achter. Inbrekers zetten in de nacht van zondag op maandag restaurant Roadrunner in Oudleusen op de kop en gingen er met een bedrag van zo'n 3.500 euro vandoor. Eigenaar Jurrian Visscher heeft de camerabeelden bekeken en meent hun werkwijze te hebben ontdekt. ,,Ik herken ze.”
 2. Vreugdedansje in Dalfsen, nu hondenbelasting op de helling staat
  PREMIUM

  Vreugde­dans­je in Dalfsen, nu hondenbe­las­ting op de helling staat

  De politiek in Dalfsen denkt er nadrukkelijk over om te stoppen met hondenbelasting, nu de ene na de andere gemeente afstapt van de ‘blaftaks’. De ooit opgerichte Brave Baasjes Club is blij met een onderzoek naar de financiële consequenties die een dergelijke afschaffing heeft. De vrede tussen hondenbezitters en gemeente lijkt er bovendien mee getekend, nadat er jaren terug nog werd gesproken van ‘terreur'. ,,Ik ga direct de leden op de hoogte stellen.”

Vechtdal