Het pand van het voormalige transportbedrijf in Nieuwleusen staat sinds het faillissement leeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Het pand van het voormalige transportbedrijf in Nieuwleusen staat sinds het faillissement leeg. © Alex Mulder

Dennis (36) doekte zijn bedrijf in Nieuwleusen op en wordt nu verdacht van doodslag op deurwaarder

Dennis D. (36) uit Nieuwleusen wilde in de zomer van 2018 opeens van zijn transportbedrijf af. Maar dat ging zomaar niet: chauffeurs en vakbonden verzetten zich, met succes. Dik een jaar later staan de ondernemer en zijn vrouw Sophie B. (36) terecht voor poging tot doodslag op een deurwaarder. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Een op het oog doodnormaal stel van halverwege de dertig. Slank, onopvallend gekleed. Zij met blond lang haar, hij kort, donkerblond en met een baardje van een paar dagen. Kalmpjes laten de jonge ouders het juridische wapengekletter tussen officier van justitie, advocaat en rechter over zich heen komen, eind oktober bij een pro-formazitting in de Zwolse rechtbank. Zijn dit mensen die er met moersleutels of stalen buizen op los meppen zodra iemand hen dwarszit?

 1. Bewusteloos schoppen van man (37) uit Nieuwleusen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbidschieters
  PREMIUM

  Bewuste­loos schoppen van man (37) uit Nieuwleu­sen in Kampen heeft mogelijk gevolgen voor carbid­schie­ters

  Een 37-jarige man uit Nieuwleusen is tijdens de afgelopen jaarwisseling in Kampen het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Hij is door een groep carbidschieters tegen zijn hoofd geschopt, waarbij hij zijn tanden verloor, zijn kaak brak en uiteindelijk bewusteloos raakte. Dat blijkt nu uit de evaluatie van de gemeente Kampen over de jaarwisseling. Voor de mishandeling zijn begin april vier 18-jarige Kampenaren aangehouden.
 2. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
  PREMIUM

  Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

  Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal