Foto ter illustratie. Niet het bedrijf waar de kippen in Dalfsen zijn geruimd.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Niet het bedrijf waar de kippen in Dalfsen zijn geruimd. © Rob Engelaar

Derde uitbraak van vogelgriep in Dalfsen: ruim 100.000 kippen worden geruimd

MET KAARTHet is voor de derde keer in een week tijd raak in Dalfsen. Wederom is op een pluimveebedrijf vogelgriep vastgesteld, zo meldt de NVWA. Ruim 100.000 kippen worden geruimd. Het virus is zeer besmettelijk en slaat dit jaar vaker toe. 

3 reacties

 • M.C. Fels

  2 weken geleden
  Dit is de schuld van de intensieve veehouderij. Stop met deze massale en dieronvriendelijke manier van vogels houden, waar overigens ook de wilde vogels de dupe van zijn. Het is een misdadige bedrijfstak, alleen maar te verdedigen door te doen alsof dieren minder rechten hebben dan mensen. Dat is een misverstand. Een grote schande. Ik lig hier wakker van. En iedereen die dit leedvlees eet is mede verantwoordelijk. Stop in ieder geval met vleeseten, dat kun je vandaag doen en het helpt.
 • M.H. van den Brink

  2 weken geleden
  Dit virus is echt uit Azië, via het noorden van Europa met trekvogels deze kant opgekomen. We hebben een spreekwoord dat zegt dat wie een hond wil slaan altijd een stok kan vinden. Hier zijn het dus weer de boeren die de klappen moeten opvangen.
 • B Hoeve

  2 weken geleden
  De zeer dodelijke variant is ontstaan in de intensieve dierhouderij, nu niet de trekvogels de schuld geven. Luister hier maar eens https://podnl.app.link/irZsQeJ39rb

Vechtdal