Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Deurwaarder anderhalf uur gegijzeld en met stalen pijpen mishandeld in Nieuwleusen

Een gerechtsdeurwaarder blijkt onlangs anderhalf uur vastgehouden te zijn in Nieuwleusen. Hij werd daarbij tientallen keren met stalen pijpen geslagen door een man en een vrouw. Volgens RTV Oost waren de failliete transportondernemer Dennis D. en zijn vrouw de daders.

Vorige week werd bekend dat de deurwaarder mishandeld was, maar de duur en de manier waarop was nog onbekend. Volgens het bericht bij de regionale omroep zou de failliete ondernemer al langer met plannen rondlopen om de deurwaarder met geweld een lesje te leren.  ‘Als ik moet zitten, is dat geen probleem’, zo zou hij gezegd hebben. 

Klemgereden

Toen de deurwaarder, een 51-jarige man uit Amersfoort, bij het huisadres van de transportondernemer kwam kwam de echtgenote al naar buiten rennen en begon op hem in te slaan. Direct daarop werd zijn auto klemgereden door de ondernemer zelf. Hij ging daarop ook de deurwaarder met een stalen pijp te lijf, aldus het bericht bij de omroep.

Gebroken arm en voet

De vrouw kondigde aan dat haar vader er bij zou komen en dat dan ‘ronde twee’ van de mishandeling zou beginnen. De vader bleek echter meer voor rede vatbaar en zorgde er voor dat de man kon vertrekken. De deurwaarder is daarop met een gebroken arm en voet naar het politiebureau in Zwolle gereden. Hij zit sinds de zware mishandeling ziek thuis. De politie kon al eerder bevestigen dat twee mensen in Nieuwleusen vanwege mishandeling werden aangehouden.

Bevestiging politie

Politiewoordvoerder Nana Redder wil omwille van de privacy niet zeggen of het al dan niet om de transportondernemer gaat. ‘Dat soort informatie geven we nooit’. Wel bevestigt zij dat een 51-jarige man uit Amersfoort vorige week aan de Ebbenweg in Nieuwleusen anderhalf uur is vastgehouden en dat hij aangifte heeft gedaan van mishandeling en dat daarop twee personen zijn aangehouden.

Vechtdal