Een schilderij van 't Hart, gemaakt door Diny Herbrink
Volledig scherm
PREMIUM
Een schilderij van 't Hart, gemaakt door Diny Herbrink © eigen foto

Deze bekende Lemelervelder kreeg na zijn dood een eigen expositie in het Heileuvers Schilderijenhuis

In Heileuvers Schilderijenhuis wordt een ‘Ode aan Henk’ gebracht. De onlangs overleden Henk ’t Hart werd een zonderlinge, maar bekende Lemelervelder genoemd. Hij heeft vele portretten laten schilderen van mensen die hem in het leven inspireerden. 

 1. ‘Campervloggers’ Herman en Gea springen in de bres voor omstreden overnachtingsplekken in Dalfsen: ‘Maar gratis hoeven ze niet te zijn’
  PREMIUM

  ‘Camper­vlog­gers’ Herman en Gea springen in de bres voor omstreden overnach­tings­plek­ken in Dalfsen: ‘Maar gratis hoeven ze niet te zijn’

  De gratis camperplaatsen in Dalfsen en Nieuwleusen zijn per direct door de gemeente gesloten. ‘Oneerlijke concurrentie’, oordeelde een rechter over een soortgelijk geval in Stadskanaal, in een zaak aangespannen door een reguliere camping met betaalde overnachtingsplekken. Hoe nu verder? De wethouder, ondernemer en kampeerautobond aan het woord. En campervloggers Herman en Gea, die van een vrachtwagen een camper maakten. ,,Vrijheid.”
 2. Sallandse zwevers voelen zich al 50 jaar zo vrij als een vogel: ‘De passie voor vliegen maakt iedereen gelijk’
  PREMIUM

  Sallandse zwevers voelen zich al 50 jaar zo vrij als een vogel: ‘De passie voor vliegen maakt iedereen gelijk’

  Aeroclub Salland bestaat dit jaar een halve eeuw. De 200 leden vormen eerder een hechte gemeenschap dan een vereniging. Vanaf het voorjaar tot en met de late zomer wonen er zweefvliegers uit het hele land praktisch op het verenigingsterrein in Lemelerveld. ,,Het is een club van alle rangen en standen, maar met een gezamenlijke passie: vliegen’’, zegt Henry van Ommen, die al 48 jaar lid is.
 1. Meghan in interview met Oprah: 'Ik wilde niet meer leven'
  Play

  Meghan in interview met Oprah: 'Ik wilde niet meer leven'

 2. Grote brand in de binnenstad van Kampen
  Play

  Grote brand in de binnenstad van Kampen

Vechtdal