Volledig scherm
PREMIUM
Wilco Brandwacht aan het werk bij Carnavalsvereniging Goed te passe in Lemelerveld. © Rob Voss

Doordeweeks tegelzetter/timmerman in het weekend bouwer carnavalswagen

weekendDoor de week werk je voor de baas. Zet je ’s avonds de wekker en prop je ’s ochtends vier boterhammen in je blauwe broodtrommel. Elastiekje er omheen. Maandag. Dinsdag, Woensdag. Donderdag. Vrijdag. En dan is het weekend: je hobby wordt je werk. Je bent scheidsrechter bij het voetbal, lotusslachtoffer bij de EHBO, trekt de balletjes bij de bingo. Leuk. Weekend. 

Hij vierde al carnaval toen zijn moeder zijn snor nog moest tekenen. Kreeg die twee zwarte streepjes onder de neus die moeder – links en rechts – in een mooie, sierlijke krul liet eindigen. Die ma. ,,Ja’’, zegt wagenbouwer Wilco Brandwacht, ,,vroeger ging ik met haar wel eens naar het bloemencorso van Lemelerveld. Zei ze: kijk, Wilco wat een mooie bloemen op die wagen!. Lag ik met mijn hoofd bijna op de weg. Kijken hoe ze dat onderstel gemaakt hadden.’’

 1. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
  PREMIUM

  Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

  Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.
 2. Ab Goutbeek (82) uit Dalfsen krijgt zeldzame Zilveren Anjer: ‘ik wil anderen verwondering laten voelen’
  PREMIUM
  video

  Ab Goutbeek (82) uit Dalfsen krijgt zeldzame Zilveren Anjer: ‘ik wil anderen verwonde­ring laten voelen’

  Ab Goutbeek (82) is al Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, maar krijgt binnenkort ook een zeldzame Zilveren Anjer. De bescheiden Dalfsenaar is er door overrompeld, maar waardeert de nieuwe erkenning. En blijft zich als amateurhistoricus verbazen over de natuur, cultuur en archeologie. ,,Die verwondering wil ik ook anderen laten zien en voelen. Want we lopen zoveel zomaar voorbij.”
 3. Arnold Lassche en Johan Poffers blazen Overijsselse Vogelaarsdag nieuw leven in

  Arnold Lassche en Johan Poffers blazen Overijssel­se Vogelaars­dag nieuw leven in

  Toen Gerrit Gerritsen en Peter van den Akker aangaven dat het boek ‘ Vogels in Overijssel ‘ in 2018 niet zou verschijnen, leek ook de Overijsselse Vogelaarsdag ten dode opgeschreven. In 2017 was die voor het laatst gehouden, maar Arnold Lassche (Nieuwleusen) en Johan Poffers wilden dat niet zo maar laten gebeuren. Zij namen het initiatief waardoor op 9 november op camping De Zandstuve in Rheeze toch gesproken wordt over een nieuwe editie van de Vogelaarsdag.

Vechtdal