Volledig scherm
PREMIUM
Wilco Brandwacht aan het werk bij Carnavalsvereniging Goed te passe in Lemelerveld. © Rob Voss

Doordeweeks tegelzetter/timmerman in het weekend bouwer carnavalswagen

weekendDoor de week werk je voor de baas. Zet je ’s avonds de wekker en prop je ’s ochtends vier boterhammen in je blauwe broodtrommel. Elastiekje er omheen. Maandag. Dinsdag, Woensdag. Donderdag. Vrijdag. En dan is het weekend: je hobby wordt je werk. Je bent scheidsrechter bij het voetbal, lotusslachtoffer bij de EHBO, trekt de balletjes bij de bingo. Leuk. Weekend. 

Hij vierde al carnaval toen zijn moeder zijn snor nog moest tekenen. Kreeg die twee zwarte streepjes onder de neus die moeder – links en rechts – in een mooie, sierlijke krul liet eindigen. Die ma. ,,Ja’’, zegt wagenbouwer Wilco Brandwacht, ,,vroeger ging ik met haar wel eens naar het bloemencorso van Lemelerveld. Zei ze: kijk, Wilco wat een mooie bloemen op die wagen!. Lag ik met mijn hoofd bijna op de weg. Kijken hoe ze dat onderstel gemaakt hadden.’’

 1. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.
 1. Eerste Dalfser Ladiesrun vanaf Oude Station vooral 'voor de leuk’

  Eerste Dalfser Ladiesrun vanaf Oude Station vooral 'voor de leuk’

  Vanavond klokslag half acht lost burgemeester Erica van Lente het startschot voor de eerste Dalfser Ladiesrun. Het Oude Station waar de start- en finishlijn wordt getrokken kleurt voor deze primeur dan opvallend rose. ,,We hebben er zin in’’, zegt Annemarie Eilert enthousiast. Samen met haar broer Joost, uitbater van het grand-café in het uit 1903 daterende stationsgebouw, en de bekende Dalfser sportspeaker Henk Borgmeijer bedacht ze onder het genot van een kopje koffie aan de stamtafel dit sportieve evenement. De 33-jarige Dalfsense loopt zelf geen wedstrijden, maar vindt hardlopen wel leuk. Maar waarom nu toch een loop voor alleen vrouwen?
 2. Oranjefeest Nieuwleusen met minder vrijwilligers maar breder programma
  PREMIUM

  Oranje­feest Nieuwleu­sen met minder vrijwilli­gers maar breder programma

  De Oranjevereniging Nieuwleusen heeft haar programma klaar voor de feestweek in het dorp, van 1 tot en met 7 september. Twee opvallende elementen: kaarten zijn voor het eerst alleen in de voorverkoop verkrijgbaar en de traditionele cabaretavond op woensdag vindt voor het eerst niet plaats in de feesttent op het evenemententerrein, maar in het nieuwe kulturhus De Spil. Bestuurslid Dorien Zieleman legt het uit.

Vechtdal