Volledig scherm
PREMIUM
Wilco Brandwacht aan het werk bij Carnavalsvereniging Goed te passe in Lemelerveld. © Rob Voss

Doordeweeks tegelzetter/timmerman in het weekend bouwer carnavalswagen

weekendDoor de week werk je voor de baas. Zet je ’s avonds de wekker en prop je ’s ochtends vier boterhammen in je blauwe broodtrommel. Elastiekje er omheen. Maandag. Dinsdag, Woensdag. Donderdag. Vrijdag. En dan is het weekend: je hobby wordt je werk. Je bent scheidsrechter bij het voetbal, lotusslachtoffer bij de EHBO, trekt de balletjes bij de bingo. Leuk. Weekend. 

Hij vierde al carnaval toen zijn moeder zijn snor nog moest tekenen. Kreeg die twee zwarte streepjes onder de neus die moeder – links en rechts – in een mooie, sierlijke krul liet eindigen. Die ma. ,,Ja’’, zegt wagenbouwer Wilco Brandwacht, ,,vroeger ging ik met haar wel eens naar het bloemencorso van Lemelerveld. Zei ze: kijk, Wilco wat een mooie bloemen op die wagen!. Lag ik met mijn hoofd bijna op de weg. Kijken hoe ze dat onderstel gemaakt hadden.’’

  1. Overijssel ondersteunt evenementen, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    Overijssel onder­steunt evenemen­ten, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    De provincie Overijssel ondersteunt 21 kleinere sport- en cultuurevenementen met een subsidie van 10.000 euro. Onder meer Omloop IJsseldelta, de Sallandse Wandelvierdaagse, de Ster van Zwolle, de Nationale Sleepbootdagen 2020 en Kerst in Oud Kampen kunnen een bedrag tegemoet zien. The Living Village Festival in Dalfsen, dat door financiële malheur dreigde te verdwijnen, haalt opgelucht adem. ,,Dit kunnen we goed gebruiken.”
  2. Zo reageerden mensen op social media op de tweede aflevering van de Luizenmoeder met Juf Ank uit Dalfsen

    Zo reageerden mensen op social media op de tweede aflevering van de Luizenmoe­der met Juf Ank uit Dalfsen

    De start van het tweede seizoen van de razendpopulaire comedy De Luizenmoeder trok vorige week ruim 4 miljoen kijkers. Uiteindelijk kwam de teller met uitgesteld kijken uit op 5,1 miljoen kijkers. Vanavond was de tweede aflevering van het nieuwe seizoen. Hoe reageerde Nederland op de lotgevallen van Juf Ank (actrice en scenarioschrijfster Ilse Warringa uit Dalfsen) en de andere personages?

Vechtdal