Drama in Nieuwleusen: 22-jarige zoon overlijdt bij brand, jongere broer blijkt in leven

video & updateBij een felle woningbrand vanochtend in Nieuwleusen is een 22-jarige om het leven gekomen. Het gaat om de zoon van het gezin. De zoektocht naar een mogelijk tweede slachtoffer is gestaakt: hij bleek niet in de woning te zijn. 

Het gezinsdrama voltrok zich vanochtend. Een korte maar zeer hevige brand op de zolderverdieping van een woning aan het Zwartewaterland kostte het leven van de 22-jarige zoon van het gezin. 

Nadat de brandweer het vuur onder controle had, kon de zoekactie naar twee kinderen van het gezin beginnen. Een van hen werd gevonden. ,,We hebben de woning ettelijke keren doorzocht, maar we konden een tweede kind niet vinden’’, zegt een woordvoerder van de brandweer. 

Later in de ochtend werd duidelijk waarom: de tiener was vannacht niet thuis, zo bleek. Hij kwam aanlopen, waarop het de politie duidelijk werd dat ze niet langer hoefden te zoeken.

Geschreeuw

Volgens een woordvoerder hebben buren de brand ontdekt en alarm geslagen. Omwonenden vertellen dat ze wakker werden van geschreeuw en geroep toen buren probeerden de gezinsleden in het brandende huis te wekken.

Volledig scherm
De politie doet onderzoek in de woning aan de Zwartewaterland in Nieuwleusen. © Alex Mulder
Volledig scherm
De brandweer bij de woning in Nieuwleusen. © Harm Meter
Volledig scherm
De sporen van de brand op de zolder van de woning in Nieuwleusen zijn duidelijk zichtbaar. © De Stentor/Merle Heppenhuis
  1. Vreugdedansje in Dalfsen, nu hondenbelasting op de helling staat
    PREMIUM

    Vreugde­dans­je in Dalfsen, nu hondenbe­las­ting op de helling staat

    De politiek in Dalfsen denkt er nadrukkelijk over om te stoppen met hondenbelasting, nu de ene na de andere gemeente afstapt van de ‘blaftaks’. De ooit opgerichte Brave Baasjes Club is blij met een onderzoek naar de financiële consequenties die een dergelijke afschaffing heeft. De vrede tussen hondenbezitters en gemeente lijkt er bovendien mee getekend, nadat er jaren terug nog werd gesproken van ‘terreur'. ,,Ik ga direct de leden op de hoogte stellen.”

Vechtdal