Drama in Nieuwleusen: 22-jarige zoon overlijdt bij brand, jongere broer blijkt in leven

video & updateBij een felle woningbrand vanochtend in Nieuwleusen is een 22-jarige om het leven gekomen. Het gaat om de zoon van het gezin. De zoektocht naar een mogelijk tweede slachtoffer is gestaakt: hij bleek niet in de woning te zijn. 

Het gezinsdrama voltrok zich vanochtend. Een korte maar zeer hevige brand op de zolderverdieping van een woning aan het Zwartewaterland kostte het leven van de 22-jarige zoon van het gezin. 

Nadat de brandweer het vuur onder controle had, kon de zoekactie naar twee kinderen van het gezin beginnen. Een van hen werd gevonden. ,,We hebben de woning ettelijke keren doorzocht, maar we konden een tweede kind niet vinden’’, zegt een woordvoerder van de brandweer. 

Later in de ochtend werd duidelijk waarom: de tiener was vannacht niet thuis, zo bleek. Hij kwam aanlopen, waarop het de politie duidelijk werd dat ze niet langer hoefden te zoeken.

Geschreeuw

Volgens een woordvoerder hebben buren de brand ontdekt en alarm geslagen. Omwonenden vertellen dat ze wakker werden van geschreeuw en geroep toen buren probeerden de gezinsleden in het brandende huis te wekken.

De politie doet onderzoek in de woning aan de Zwartewaterland in Nieuwleusen.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek in de woning aan de Zwartewaterland in Nieuwleusen. © Alex Mulder
De brandweer bij de woning in Nieuwleusen.
Volledig scherm
De brandweer bij de woning in Nieuwleusen. © Harm Meter
De sporen van de brand op de zolder van de woning in Nieuwleusen zijn duidelijk zichtbaar.
Volledig scherm
De sporen van de brand op de zolder van de woning in Nieuwleusen zijn duidelijk zichtbaar. © De Stentor/Merle Heppenhuis
  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal