Trudie Kramer (links) en Ria van den Ham zijn vrijwilligers bij de EHBO-vereniging Dalfsen-Hoonhorst. Door corona staat de club als bijna een jaar goeddeels stil. En net als bij een molen betekent stilstand achteruitgang. ,,Voor de parate kennis is het altijd gigantisch goed om evenementen te draaien."
Volledig scherm
PREMIUM
Trudie Kramer (links) en Ria van den Ham zijn vrijwilligers bij de EHBO-vereniging Dalfsen-Hoonhorst. Door corona staat de club als bijna een jaar goeddeels stil. En net als bij een molen betekent stilstand achteruitgang. ,,Voor de parate kennis is het altijd gigantisch goed om evenementen te draaien." © Alex Mulder

EHBO-vereniging in Dalfsen hoopt op infuus van de gemeente: ‘Geen evenementen, geen inkomsten’

‘EHBO is mijn lust en mijn leven’, zong cabaretier Herman Finkers al eens en voor Trudie Kramer uit Dalfsen is dat ook zo. Zij en de andere vrijwilligers zitten nu echter al een jaar thuis, omdat er geen evenementen meer zijn. Dat breekt zich op, want de vaste lasten lopen door. ,,We hebben ons ambulancevoertuig maar geschorst.” Een doekje voor het bloeden. 

 1. ‘Oppermachtig’ CDA maakt na agrarische afstraffing in Vechtdal een vrije val
  PREMIUM
  update

  ‘Oppermach­tig’ CDA maakt na agrarische afstraf­fing in Vechtdal een vrije val

  Het CDA heeft in het Vechtdal bij de landelijke verkiezingen een historische nederlaag geleden. In zowel Hardenberg, Ommen als Dalfsen doet de partij met agrarische wortels een flinke stap terug. In Dalfsen en Hardenberg staan de christendemocraten zelfs op de tweede plaats, achter de VVD. Nadat in Ommen alle stemmen waren meegeteld, ook van de early voters en briefstemmers, bleek het CDA daar nog net de grootste, met nog maar 1,1 procent voorsprong op de liberalen.
 2. Strandsferen in Salland: beachveld voor handbal, voetvolley en meer, zó ziet dat er uit
  PREMIUM

  Strandsfe­ren in Salland: beachveld voor handbal, voetvolley en meer, zó ziet dat er uit

  Beachhandbal, voetvolley tussen de zandkorrels en andere ‘zandsporten‘. Inwoners van de regio Lemelerveld kunnen dat binnenkort gewoon in de eigen omgeving doen. Het kunstgras op sportpark Heidepark is ingeruild voor zand. De strandvelden zijn een initiatief van volleybalvereniging De Bevers en handbalvereniging LHC/Auto van Ewijk. Het dorp speelt in op de trend dat (vooral) beachhandbal in trek komt.
 1. Honderden Russen skiën in bikini de berg af
  Play

  Honderden Russen skiën in bikini de berg af

 2. Felle brand bij crash tegen paal met verkeerslichten
  Play

  Felle brand bij crash tegen paal met verkeers­lich­ten

Vechtdal