Peter Veen geflankeerd door zijn moeder (midden) en twee nichtjes tijdens de Amsterdam City Swim in Amsterdam in 2015, een evenement voor de ALS-stichting.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Veen geflankeerd door zijn moeder (midden) en twee nichtjes tijdens de Amsterdam City Swim in Amsterdam in 2015, een evenement voor de ALS-stichting. © privefoto

Euthanasie thuis én orgaandonatie is mede dankzij de wens van Peter (46) uit Dalfsen nu mogelijk

Sterven in je vertrouwde thuisomgeving en daarna je organen doneren: dat kan niet. Kort na hartstilstand moet de donatie-operatie immers beginnen. Een euthanasiepatiënt die orgaandonor wil zijn, staat daarmee voor een groot dilemma: in een ziekenhuis overlijden óf afzien van donatie. Daar is nu een oplossing voor.

5 reacties

 • E van der Harg

  2 maanden geleden
  Super. Je zal maar in die omstandigheden zitten. Een geruststellende gedachte dat er meer mogelijk is dan wat de starre wetgeving lijkt toe te staan.
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Hier is maar 1 woord voor.....GEWELDIG!!!!!
 • M. Van Vilsteren

  2 maanden geleden
  Wat mooi dat het zo kan en dat de familie er ook helemaal achter staat. ❤️
 • Alfred Westdorp

  2 maanden geleden
  Waanzinnig goed dat deze ontwikkeling plaats vindt.
 • Hanneke Rengersen

  2 maanden geleden
  Geweldig dat het op deze manier kan! En dat hij zoveel patiënten verder heeft geholpen die anders ten dode waren opgeschreven💕
 1. Dodelijke spierziekte ALS treft familie van Jan Willem uit Zwolle: ‘Mijn ouders wisten wat ze te wachten stond’
  PREMIUM
  2

  Dodelijke spierziek­te ALS treft familie van Jan Willem uit Zwolle: ‘Mijn ouders wisten wat ze te wachten stond’

  Drie keer kreeg Zwollenaar Jan Willem Weuring te maken met de dodelijke spier/zenuwziekte ALS in zijn familie. Twee tantes verloor hij eraan, zijn moeder Ina (73) kreeg in 2020 de diagnose. Dat is vrij uitzonderlijk. Bij de pakken neerzitten wil hij niet. Daarom doet hij mee aan de landelijke Sunrise Walk van de stichting ALS, die van vrijdag op zaterdag in Utrecht wordt gehouden.