Felicitatiedienst verrast Dalfser geslaagden: 'Wat leuk, prachtig dit!'

video'Celebrate good times - come on...' De klassieke feesthit van Kool & The Gang knalt uit de speakers van een auto in de Tjalkstraat in Lemelerveld waar vier vrolijke jongedames uitstappen. Ze bellen aan bij de familie IJsseldijk, waar de Nederlandse vlag en een schooltas uithangt en Joran met een brede lach de deur open zwaait. 

Voordat hij het weet staat hij met een grote taart in zijn handen. 'Hoera - geslaagd - feest' luidt het zoete opschrift. Een cadeau van de 'felicitatiedienst' die de gemeente Dalfsen samen met Saam Welzijn, de politie en jeugdplatform JONGDalfsen heeft opgezet. Voor het eerst worden op deze bijzondere dag waarop scholieren horen of ze hun eindexamen hebben gehaald tientallen geslaagde Dalfsenaren extra in het zonnetje gezet. 

  1. Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energieprojecten

    Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energiepro­jec­ten

    De gemeente Dalfsen verwacht een flink aantal aanvragen voor zonneparken, windmolens en installaties voor biomassa binnen de gemeentegrenzen. Maar dat betekent niet dat die plannen zonder slag of stoot worden uitgevoerd. Dat bleek gisteravond, toen de gemeenteraad van Dalfsen het college van burgemeester en wethouders op het hart drukte om inwoners niet alleen te laten meepraten, maar ook te laten meeprofiteren van een eventueel grootschalig energieproject binnen de gemeentegrenzen.

Vechtdal