Volledig scherm
PREMIUM
De spoorwegovergang op de Hessenweg (N340) bij Zwolle wordt vervangen door een fietstunnel voor de parallelweg die wordt omgebouwd tot fietssnelweg. Op de achtergrond het nieuwe spoorviaduct voor de N340. © Frank Uijlenbroek

Fietssnelweg Zwolle-Hardenberg lift mee op gunstige aanbesteding N340

De fietssnelweg Zwolle-Hardenberg profiteert van de gunstige aanbesteding van het project ‘Vechtdal Verbinding’ voor de N340, N377 en N48. Wegenbouwer BAM Infra wil alle zogeheten ‘optimalisatiemaatregelen’ rond deze drie provinciale wegen realiseren, zoals het opwaarderen van de bestaande parallelwegen langs de N340 tussen de Dalfser buurtschap Ankum en de aansluiting met de N48 bij het Varsener viaduct, nabij Ommen. 

Tussen Ankum, even voorbij café-restaurant Het Roode Hert, en Zwolle wordt een nieuw tracé voor de N340 aangelegd met twee keer twee rijbanen, die via het nieuwe spoorviaduct aansluit op de A28. Daarna wordt de parallelweg aan de zuidzijde van de oude weg richting Zwolle omgebouwd tot vrijliggend fietspad. Gemotoriseerd verkeer en fietsers worden hier gescheiden, de bestaande rijbanen van de Hessenweg worden dan ingericht als een erfontsluitingsweg. De huidige spoorwegovergang wordt opgeheven en vervangen door een fietstunnel. 

Vechtdal