De spoorwegovergang op de Hessenweg (N340) bij Zwolle wordt vervangen door een fietstunnel voor de parallelweg die wordt omgebouwd tot fietssnelweg. Op de achtergrond het nieuwe spoorviaduct voor de N340.
Volledig scherm
PREMIUM
De spoorwegovergang op de Hessenweg (N340) bij Zwolle wordt vervangen door een fietstunnel voor de parallelweg die wordt omgebouwd tot fietssnelweg. Op de achtergrond het nieuwe spoorviaduct voor de N340. © Frank Uijlenbroek

Fietssnelweg Zwolle-Hardenberg lift mee op gunstige aanbesteding N340

De fietssnelweg Zwolle-Hardenberg profiteert van de gunstige aanbesteding van het project ‘Vechtdal Verbinding’ voor de N340, N377 en N48. Wegenbouwer BAM Infra wil alle zogeheten ‘optimalisatiemaatregelen’ rond deze drie provinciale wegen realiseren, zoals het opwaarderen van de bestaande parallelwegen langs de N340 tussen de Dalfser buurtschap Ankum en de aansluiting met de N48 bij het Varsener viaduct, nabij Ommen. 

  1. Meer zorgorganisaties in IJsselland gaan zelf coronatests afnemen bij eigen zorgpersoneel

    Meer zorgorgani­sa­ties in IJsselland gaan zelf corona­tests afnemen bij eigen zorgperso­neel

    Zorgmedewerkers moeten zo snel mogelijk getest kunnen worden als ze klachten krijgen, daarover zijn zorgcentra en de GGD het met elkaar eens. Daarom is Zorgspectrum Het Zand in Zwolle op 1 september gestart met het zelf testen van zorgpersoneel. Dit bleek zo succesvol, dat meerdere zorgorganisaties zich nu hierbij aansluiten waardoor 3.500 zorgmedewerkers getest kunnen worden door eigen verpleegkundigen.

Vechtdal