Volledig scherm
Het terrein rond de Zwevende Kei was vrijdagavond door de Dalfser werkgroep Fillum omgetoverd tot een openluchtbioscoop. © Facebook Fillum Dalfsen

Fillum tevreden over eerste openluchtbioscoop Dalfsen

De drie Dalfser jongeren die zich hebben verenigd in de werkgroep 'Fillum' zijn tevreden over de eerste editie. Vrijdagavond organiseerden ze voor het eerst een filmavond in de buitenlucht, op een groot projectiescherm van zeven bij vier meter bij de Zwevende Kei in Dalfsen. 

Een poll op Instagram en Facebook wees uit dat de bezoekers het liefst een comedyfilm zagen, en dat werd 'Nice guys'. ,,Het weer zat wat tegen, waardoor er minder bezoekers kwamen dan waarop we hadden gehoopt", zegt Martijn Buitenhuis, een van de organisatoren. ,,Maar de sfeer was goed."

Herhaling?

De film was gratis als bezoekers een eigen stoel of kleedje meenamen. Eventueel kon men betalen voor een VIP-plek, terwijl er daarnaast gezorgd werd voor catering. ,,Veel bezoekers vroegen al om een herhaling, maar dat hangt af van de financiële mogelijkheden. Deze avond konden we organiseren dankzij enkele sponsors en een bijdrage uit de 'kansenpot' van de gemeente. Dat hebben we waarschijnlijk opnieuw nodig voor een vervolg."

 1. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
  PREMIUM

  Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

  Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.
 2. Ab Goutbeek (82) uit Dalfsen krijgt zeldzame Zilveren Anjer: ‘ik wil anderen verwondering laten voelen’
  PREMIUM
  video

  Ab Goutbeek (82) uit Dalfsen krijgt zeldzame Zilveren Anjer: ‘ik wil anderen verwonde­ring laten voelen’

  Ab Goutbeek (82) is al Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, maar krijgt binnenkort ook een zeldzame Zilveren Anjer. De bescheiden Dalfsenaar is er door overrompeld, maar waardeert de nieuwe erkenning. En blijft zich als amateurhistoricus verbazen over de natuur, cultuur en archeologie. ,,Die verwondering wil ik ook anderen laten zien en voelen. Want we lopen zoveel zomaar voorbij.”

Vechtdal