Volledig scherm
Het terrein rond de Zwevende Kei was vrijdagavond door de Dalfser werkgroep Fillum omgetoverd tot een openluchtbioscoop. © Facebook Fillum Dalfsen

Fillum tevreden over eerste openluchtbioscoop Dalfsen

De drie Dalfser jongeren die zich hebben verenigd in de werkgroep 'Fillum' zijn tevreden over de eerste editie. Vrijdagavond organiseerden ze voor het eerst een filmavond in de buitenlucht, op een groot projectiescherm van zeven bij vier meter bij de Zwevende Kei in Dalfsen. 

Een poll op Instagram en Facebook wees uit dat de bezoekers het liefst een comedyfilm zagen, en dat werd 'Nice guys'. ,,Het weer zat wat tegen, waardoor er minder bezoekers kwamen dan waarop we hadden gehoopt", zegt Martijn Buitenhuis, een van de organisatoren. ,,Maar de sfeer was goed."

Herhaling?

De film was gratis als bezoekers een eigen stoel of kleedje meenamen. Eventueel kon men betalen voor een VIP-plek, terwijl er daarnaast gezorgd werd voor catering. ,,Veel bezoekers vroegen al om een herhaling, maar dat hangt af van de financiële mogelijkheden. Deze avond konden we organiseren dankzij enkele sponsors en een bijdrage uit de 'kansenpot' van de gemeente. Dat hebben we waarschijnlijk opnieuw nodig voor een vervolg."

  1. BAM Nieuwleusen mobiliseert mtb’ers voor Make-A-Wish-tocht rond Ommen

    BAM Nieuwleu­sen mobili­seert mtb’ers voor Ma­ke-A-Wish-tocht rond Ommen

    Wensen van ernstig zieke kinderen vervullen. Dat is het streven van de stichting Make-A-Wish, het goede doel waar het team van BAM Infra Telecom in Nieuwleusen zich enthousiast op heeft gestort. Bijna alle 45 medewerkers van deze vestiging, van waaruit glasvezel is aangelegd in de wijde regio, dragen hun steentje bij aan de organisatie van de allereerste ‘BAM Telecom for Make-A-Wish-mountainbiketocht’. Het parcours van maximaal 36 kilometer in de omgeving van Ommen en Lemele omvat op zaterdag 2 februari grotendeels bestaande mtb-routes.

Vechtdal