De Vecht bij Dalfsen, met in de achtergrond het gemeentehuis. Daar wordt voor 500 euro een planschadeverzoek in behandeling genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Vecht bij Dalfsen, met in de achtergrond het gemeentehuis. Daar wordt voor 500 euro een planschadeverzoek in behandeling genomen. © Frank Uijlenbroek

Geen 500 euro? Dan in Dalfsen geen planschade: ‘Procedures zijn tijdrovend’

Een windmolen naast het huis, uitbreiding van een woonwijk om de hoek of de aanleg van een snelweg voor de deur? Wie last heeft van een gemeentelijke ingreep voor de deur en planschade wil ontvangen, moet bij de gemeente Dalfsen eerst 500 euro inleggen voor er überhaupt een procedure wordt gestart. Acht keer werd vertikt te betalen en bleef daarom een zaak liggen. Is die drempel te hoog?

  1. Raalte is wachten zat en dringt aan bij rechters rond bouw Molenwijk Heino
    PREMIUM

    Raalte is wachten zat en dringt aan bij rechters rond bouw Molenwijk Heino

    Grondwerkzaamheden zijn volop aan de gang, maar van een nieuwe Molenwijk in Heino is nog lang geen sprake. Al anderhalf jaar staat het woningbouwplan in de pauzestand door een rechtszaak bij de Raad van State. Omdat de vraag naar woningen in de nieuwe wijk zo groot is, heeft de gemeente Raalte de hoogste bestuursrechter verzocht haast te maken. ,,Als we wilden, konden we ieder kavel wel vier keer verkopen’’, zegt wethouder Alexander Kreule.
    Heino