Volledig scherm
De coverband Scooter Experience

Geen Scooter, maar coverband op Bakfeest in Dalfsen: We dachten dat het de echte was

DALFSEN - Hyper Hyper, Back in the UK, How much is the fish? en Nessaja zijn zaterdag allemaal te horen op het veertiende Bakfeest in Dalfsen. Klassiekers van Scooter, de Duitse raveband die in de jaren negentig de ene na de andere hit scoorde. Alleen komt niet de echte Scooter, maar Moped Techno (Scooter Experience) naar Dalfsen. Organisator Gerco Wennemars is eerlijk over de komst van de coverband. "Wij wisten het ook niet. We dachten dat het de echte was."

Het Bakfeest heeft een rijke historie wat betreft artiesten. DJ Paul Elstak kwam op het van origine agrarische feestje langs, en ook Mental Theo liet een stampende tent en duizenden bezoekers achter. Nu dacht de organisatie, zes Dalfser vrienden, met Scooter opnieuw een grote vis binnen te hengelen. "Qua prijs deed deze Scooter niet onder voor DJ Paul Elstak", zegt Wennemars. De kosten voor een optreden bedragen zo'n 3.000 euro. "We dachten dat we goed zaten, maar de echte Scooter blijkt veel duurder te zijn. Maar het management heeft ons verzekerd dat ook deze Scooter een prachtige show heeft. Met dezelfde nummers, mooie verlichting en danseressen."

Look-a-like
Op de website is de programmering aangepast, nu duidelijk is dat de Scooter Experience de boel op stelten moet zetten. Niet alleen de geblondeerde ravekoning - althans, zijn look-a-like - komt zaterdag naar Dalfsen toe. In de programmering staan ook Bökkers, Mooi Wark en coverband The Euro's. Namen die een volle tent garanderen, denkt Wennemars.Het Bakfeest werd veertien jaar terug als klein zaadje gezaaid, maar kent inmiddels een grote regionale populariteit. Vorig jaar was het goed voor 4.400 bezoekers. De tent is inmiddels vijf meter langer dan vorig jaar, om nog meer mensen binnen te kunnen laten.

"Bij de kassa's ontstond de laatste jaren filevorming", zegt Wennemars. "Door verschillende entreeprijzen voor en na 22.00 uur te hanteren, hopen we het wat soepeler te laten verlopen." De busdiensten zijn niet veranderd. Die pendelen tussen Dalfsen en omliggende dorpen om iedereen van de artiesten te laten genieten. "Maar je hebt altijd de mogelijkheid om met de rondrijdende bus gehaald en teruggebracht te worden."

Een optreden van coverband The Scooter Experience:

Een optreden van de 'echte' Scooter:

Vechtdal