Geen vogel passeert ongezien de Lemelerberg

reportage | videoNico Noordhof (48) uit Dalfsen brengt zijn vakantie door op de Lemelerberg. Met een verrekijker voor zijn ogen. Hij telt vogels die overtrekken. Dat is hem wel vijf weken vrij waard. ,,Kijk een rode wouw!” en zijn dag is weer goed.

Het is nog donker als Nico de parkeerplaats boven op de Lemelerberg oprijdt. Het is zijn tijd: In de maanden oktober en november neemt hij zijn vrije dagen bij de Royal Bel Leerdammer kaasfabriek in Dalfsen op. Van zeven uur ’s morgens totdat de duisternis invalt is hij te vinden op de Lemelerberg, bij een van de 150 trektelposten die Nederland heeft. En dat al meer dan dertig jaar. ,,Je kunt het vergelijken met vissen. Je weet nooit wat je die dag vangt en in welke hoeveelheden.”

 1. Team Sandra haalt dik twaalf mille binnen voor Strijd van Salland

  Team Sandra haalt dik twaalf mille binnen voor Strijd van Salland

  Sandra Schrijver-Krabbe uit Hoonhorst wilde met haar maatjes ook dit jaar weer veel geld inzamelen voor de Strijd van Salland, tegen hersentumoren. Iets meer dan een maand geleden overleed ze zelf aan de gevolgen van deze slopende ziekte, 35 jaar jong. Team Sandra had op dat moment bijna 3900 euro ingezameld, en was daarmee al koploper van alle deelnemende teams. Maar Sandra wilde meer, het dubbele. Achtduizend was haar streefbedrag, vertelde haar man Arjan aan de vooravond van haar begrafenis. Inmiddels staat de teller op ruim twaalfduizend euro, die morgen tijdens de vierde editie bijeen wordt gebracht door gesponsorde kilometers te lopen, fietsen, steppen of paardrijden vanaf het Heinose sportpark.
 2. PVV wil middengeleider na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’
  PREMIUM

  PVV wil middenge­lei­der na dodelijk ongeval N36 bij Stegeren: ‘Dan is frontaal botsen onmogelijk’

  Op de N36 tussen Ommerkanaal en De Witte Paal kwam vorige week bij een frontale botsing een 38-jarige vrouw uit Hengelo om het leven. Hoewel de meeste ongevallen op de N36 tussen Beerze, Vriezenveen en Almelo gebeuren, en het daarom de ‘dodenweg’ wordt genoemd, trekt de provinciale PVV ten aanval. ,,We willen een middengeleider, dan komen deze ongevallen helemaal niet meer voor.”

Vechtdal