Geen vogel passeert ongezien de Lemelerberg

reportage | videoNico Noordhof (48) uit Dalfsen brengt zijn vakantie door op de Lemelerberg. Met een verrekijker voor zijn ogen. Hij telt vogels die overtrekken. Dat is hem wel vijf weken vrij waard. ,,Kijk een rode wouw!” en zijn dag is weer goed.

Het is nog donker als Nico de parkeerplaats boven op de Lemelerberg oprijdt. Het is zijn tijd: In de maanden oktober en november neemt hij zijn vrije dagen bij de Royal Bel Leerdammer kaasfabriek in Dalfsen op. Van zeven uur ’s morgens totdat de duisternis invalt is hij te vinden op de Lemelerberg, bij een van de 150 trektelposten die Nederland heeft. En dat al meer dan dertig jaar. ,,Je kunt het vergelijken met vissen. Je weet nooit wat je die dag vangt en in welke hoeveelheden.”

  1. Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energieprojecten

    Dalfsen wil inwoners mee laten profiteren van grote energiepro­jec­ten

    De gemeente Dalfsen verwacht een flink aantal aanvragen voor zonneparken, windmolens en installaties voor biomassa binnen de gemeentegrenzen. Maar dat betekent niet dat die plannen zonder slag of stoot worden uitgevoerd. Dat bleek gisteravond, toen de gemeenteraad van Dalfsen het college van burgemeester en wethouders op het hart drukte om inwoners niet alleen te laten meepraten, maar ook te laten meeprofiteren van een eventueel grootschalig energieproject binnen de gemeentegrenzen.

Vechtdal