Geen vogel passeert ongezien de Lemelerberg

reportage | videoNico Noordhof (48) uit Dalfsen brengt zijn vakantie door op de Lemelerberg. Met een verrekijker voor zijn ogen. Hij telt vogels die overtrekken. Dat is hem wel vijf weken vrij waard. ,,Kijk een rode wouw!” en zijn dag is weer goed.

Het is nog donker als Nico de parkeerplaats boven op de Lemelerberg oprijdt. Het is zijn tijd: In de maanden oktober en november neemt hij zijn vrije dagen bij de Royal Bel Leerdammer kaasfabriek in Dalfsen op. Van zeven uur ’s morgens totdat de duisternis invalt is hij te vinden op de Lemelerberg, bij een van de 150 trektelposten die Nederland heeft. En dat al meer dan dertig jaar. ,,Je kunt het vergelijken met vissen. Je weet nooit wat je die dag vangt en in welke hoeveelheden.”

  1. Overijssel ondersteunt evenementen, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    Overijssel onder­steunt evenemen­ten, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    De provincie Overijssel ondersteunt 21 kleinere sport- en cultuurevenementen met een subsidie van 10.000 euro. Onder meer Omloop IJsseldelta, de Sallandse Wandelvierdaagse, de Ster van Zwolle, de Nationale Sleepbootdagen 2020 en Kerst in Oud Kampen kunnen een bedrag tegemoet zien. The Living Village Festival in Dalfsen, dat door financiële malheur dreigde te verdwijnen, haalt opgelucht adem. ,,Dit kunnen we goed gebruiken.”
  2. Zo reageerden mensen op social media op de tweede aflevering van de Luizenmoeder met Juf Ank uit Dalfsen

    Zo reageerden mensen op social media op de tweede aflevering van de Luizenmoe­der met Juf Ank uit Dalfsen

    De start van het tweede seizoen van de razendpopulaire comedy De Luizenmoeder trok vorige week ruim 4 miljoen kijkers. Uiteindelijk kwam de teller met uitgesteld kijken uit op 5,1 miljoen kijkers. Vanavond was de tweede aflevering van het nieuwe seizoen. Hoe reageerde Nederland op de lotgevallen van Juf Ank (actrice en scenarioschrijfster Ilse Warringa uit Dalfsen) en de andere personages?

Vechtdal