Volledig scherm
Bij het nieuwe mobiele café van de gemeente Dalfsen gingen zaterdag burgemeester Erica van Lente (r) en gemeenteraadsleden met de bevolking van Dalfsen in gesprek. © Henri van der Beek

Gemeente Dalfsen gaat gesprek aan met bevolking in eigen mobiele café

De gemeente Dalfsen heeft zaterdagmiddag bij het evenement Proef Dalfsen haar eigen mobiele café gepresenteerd. 

Het café moet de komende tijd dé plek worden waar gemeenteraadsleden en burgemeester en wethouders met de plaatselijke bevolking in gesprek gaan. Centrale vraag daarbij: hoe zien de inwoners van de gemeente de toekomst in de gemeente Dalfsen?

De aftrap van dit ‘Rondje van Dalfsen’ werd zaterdag op het Kerkplein tijdens het evenement Proef Dalfsen gegeven. 

Laagdrempelig

Om het gesprek zo laagdrempelig mogelijk te houden en alle dorpskernen te betrekken, heeft de gemeente gekozen voor een mobiel café. Volgens burgemeester Erica van Lente biedt het mobiele café een mooie kans om elkaar op een andere manier te ontmoeten en samen de toekomst van de gemeente vorm te geven. 

Het ‘Rondje van Dalfsen’ is onderdeel van een breder traject waarbij de Gemeente Dalfsen haar toekomstvisie herijkt. Het startschot van dit traject is in het voorjaar gegeven. Komende weken zal het café verschillende evenementen en locaties aandoen. Dat krijgt vanaf oktober een opvolger met de zogenoemde verdiepingssessies, waarbij experts worden uitgenodigd om hun visie te delen op relevante ontwikkelingen.

Vechtdal