Gemeente Dalfsen verrast geslaagden met feestbezoek van cheerleaders en wethouder

videoEen wethouder die dansjes doet voor je voordeur, dat kunnen niet veel mensen zeggen. Het overkwam jongeren uit de gemeente Dalfsen vandaag. Een geslaagd-team van de gemeente ging bij geslaagde jongeren langs om ze te verrassen en te feliciteren met hun diploma. 

De gemeente Dalfsen, JONG!Dalfsen en Saam Welzijn sloegen voor deze actie hun handen ineen om de geslaagden uit hun dorp in het zonnetje te zetten. Met een grote box, tientallen cadeautasjes en confettikanonnen trokken ze vanmiddag door de hele gemeente, om de kersverse geslaagden te verrassen.

Gek

Een uurtje nadat Jorn Boerkamp uit Lemelerveld hoort dat hij zijn havo-diploma had gehaald, stormen ineens drie cheerleaders en wethouder Jan Uitslag naar binnen. Gewapend met muziek, een confettikanon en een cadeautje was de geslaagde totaal verrast door de actie. ,,Beetje gek, eigenlijk’’, was het beduusde commentaar van het feestbeest. Veel tijd om te wennen had hij niet, het team moest direct door naar het volgende adres. 

Wie zijn dat?

Aya Brinkhuis staat met mond open te kijken toen de Dalfer-delegatie op haar oprit stond. Terwijl haar vader de rugzak net in de vlaggenmast hijst, springen de cheerleaders blij om Aya heen. ,,Ik ken niemand!’’, roept ze verrast. ,,Wat is dit voor verrassing!’’ De scholier was vorig jaar gezakt voor haar examen, maar dit jaar kreeg ze beter nieuws. ,,Hebben jullie dit geregeld?’’, vraagt ze met een blik op haar ouders. De trotse glimlach van haar moeder spreekt boekdelen. ,,Vorig jaar is ze gezakt, daarom heb ik haar dit jaar opgegeven. Dit heeft ze echt verdiend.’’  Aya zou vanmiddag tussen half vier en vier uur gebeld worden, maar ze kon niet meer wachten. ,,Ik was zo zenuwachtig, ik heb mijn docent een whatsappje gestuurd: ‘duurt lang'. Ik kreeg lachende smiley's terug, vlak daarna belde ze’’, vertelt de opgeluchte Aya. 

In totaal zijn er 67 scholieren opgegeven voor de geslaagden-actie van Dalfsen, uit die reacties zijn vijftig geluksvogels gekozen. Als het feestteam bij een huis komt waar geen vlag uithangt, rijden ze echter stilletjes door. Volgend jaar weer een kans. 

Huiskamerconcert

Naast de cadeautasjes, die vol zitten met onder andere een zonnebril en een strandbal, worden er drie huiskamerconcerten verloot tussen de geslaagden. De band‘De Bunzings’ gaat ’s avonds mee op pad en maakt er een gezellige avond van met de geslaagde, familie en vrienden. In totaal worden er drie verschillende huiskamerconcerten gegeven. 

Volledig scherm
DS-2019-4748Lemelerveld - Felicitatiedienst Geslaagden Foto: De gemeente Dalfsen heeft een felicitatiedienst op pad gestuurd om geslaagden te verrassen. Aya Brinkhuis uit Lemelerveld werd verrast, ze is geslaagd voor de HAVO.COPYRIGHT ALEX MULDER © Alex Mulder

Vechtdal