Volledig scherm
Eind 2020 moeten 180 sociale huurwoningen in Dalfsen klaar zijn. © ANP

Gemeente Dalfsen wil 180 sociale huurwoningen in 2020 klaar hebben

De komende twee jaar zullen er in Dalfsen 130 sociale huurwoningen worden gebouwd. Net als vijftig soortgelijke woningen moeten die eind 2020 klaar zijn. Dat heeft de gemeente vastgesteld in de prestatieafspraken voor komend jaar.

De komst van sociale huurwoningen in Dalfsen in 2021 en daarna dreigt volgens de gemeente echter te stagneren, omdat een nieuw uitbreidingsplan in de kern Dalfsen niet tijdig beschikbaar is, nu het plan Oosterdalfsen zo goed als gevuld is.

Volgens een woordvoerder van de gemeente komt dit door de grote behoefte aan woningen, maar is er elders in Dalfsen nog voldoende ruimte. ,,En zodra in Dalfsen weer uitbreidingscapaciteit beschikbaar is, zal versneld de eventuele achterstand worden ingelopen.”

Kavels

Naast de afspraken over de sociale huurwoningen, die gemaakt werden met woningstichtingen VechtHorst en de Veste en huurdersverenigingen Twee onder één Kap (TOEK) en Verenigd Huurbelang (VHB), heeft het college ook het woningprogramma 2019-2021 vastgesteld. Daarin werd opgenomen dat er ongeveer 60 kavels voor particuliere nieuwbouw uitgegeven gaan worden in 2019.

  1. Overijssel ondersteunt evenementen, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    Overijssel onder­steunt evenemen­ten, Living Village Festival Dalfsen opgelucht

    De provincie Overijssel ondersteunt 21 kleinere sport- en cultuurevenementen met een subsidie van 10.000 euro. Onder meer Omloop IJsseldelta, de Sallandse Wandelvierdaagse, de Ster van Zwolle, de Nationale Sleepbootdagen 2020 en Kerst in Oud Kampen kunnen een bedrag tegemoet zien. The Living Village Festival in Dalfsen, dat door financiële malheur dreigde te verdwijnen, haalt opgelucht adem. ,,Dit kunnen we goed gebruiken.”
  2. Zo reageerden mensen op social media op de tweede aflevering van de Luizenmoeder met Juf Ank uit Dalfsen

    Zo reageerden mensen op social media op de tweede aflevering van de Luizenmoe­der met Juf Ank uit Dalfsen

    De start van het tweede seizoen van de razendpopulaire comedy De Luizenmoeder trok vorige week ruim 4 miljoen kijkers. Uiteindelijk kwam de teller met uitgesteld kijken uit op 5,1 miljoen kijkers. Vanavond was de tweede aflevering van het nieuwe seizoen. Hoe reageerde Nederland op de lotgevallen van Juf Ank (actrice en scenarioschrijfster Ilse Warringa uit Dalfsen) en de andere personages?

Vechtdal