Volledig scherm
Eind 2020 moeten 180 sociale huurwoningen in Dalfsen klaar zijn. © ANP

Gemeente Dalfsen wil 180 sociale huurwoningen in 2020 klaar hebben

De komende twee jaar zullen er in Dalfsen 130 sociale huurwoningen worden gebouwd. Net als vijftig soortgelijke woningen moeten die eind 2020 klaar zijn. Dat heeft de gemeente vastgesteld in de prestatieafspraken voor komend jaar.

De komst van sociale huurwoningen in Dalfsen in 2021 en daarna dreigt volgens de gemeente echter te stagneren, omdat een nieuw uitbreidingsplan in de kern Dalfsen niet tijdig beschikbaar is, nu het plan Oosterdalfsen zo goed als gevuld is.

Volgens een woordvoerder van de gemeente komt dit door de grote behoefte aan woningen, maar is er elders in Dalfsen nog voldoende ruimte. ,,En zodra in Dalfsen weer uitbreidingscapaciteit beschikbaar is, zal versneld de eventuele achterstand worden ingelopen.”

Kavels

Naast de afspraken over de sociale huurwoningen, die gemaakt werden met woningstichtingen VechtHorst en de Veste en huurdersverenigingen Twee onder één Kap (TOEK) en Verenigd Huurbelang (VHB), heeft het college ook het woningprogramma 2019-2021 vastgesteld. Daarin werd opgenomen dat er ongeveer 60 kavels voor particuliere nieuwbouw uitgegeven gaan worden in 2019.

Vechtdal