Volledig scherm
Slager John van Broekhuizen en zijn zoon JB. van slagerij Van Broekhuizen © FFU.nl / Alex Mulder

Gemeente Dalfsen zwijgt over slagerskwestie, bevolking roert zich

DALFSEN - Gemeente Dalfsen wil niet reageren op de woede-uitbarsting van slager John van Broekhuizen, die hoger beroep heeft aangetekend tegen de intrekking van zijn rookvergunning.

John van Broekhuizen kreeg ondanks een eerder verstrekte vergunning voor het roken van worsten een dwangsom aan de broek, aangezien buurtbewoners klagen over stank- en rookoverlast van de beenhouwer. "Er lopen nog procedures", laat een gemeentelijk woordvoerder weten. "En zolang het onder de rechter is zullen we geen uitspraken doen."

Vertrek
In deze krant liet Van Broekhuizen eerder weten niet gediend te zijn van het gedrag van de gemeente en een vertrek uit Dalfsen te overwegen. "De gemeente luistert alleen maar naar een handjevol klagers", zei hij. Inmiddels is de rookinstallatie verhuisd naar Balkbrug, waar Van Broekhuizen voorheen zijn vlees verkocht. Een dure operatie, maar de slager en zijn advocaat zijn er van overtuigd de kosten op de gemeente Dalfsen te kunnen verhalen. Hoger beroep is inmiddels aangetekend. "Het is te gek voor woorden."

Facebook
Dalfsen mag dan niet willen reageren op de hele gang van zaken, ondertussen roert de bevolking zich wel degelijk. De slager heeft zich met zijn ambachtelijk bereide vlees in korte tijd populair gemaakt in het dorp en kan rekenen op brede steun. Zo is op social media onder meer de actie 'Zorg dat slagerij Van Broekhuizen in Dalfsen blijft' gestart. De actiegroep – buiten de slager om – kreeg in korte tijd honderden aanhangers. 'Laat deze hardwerkende ondernemer niet alleen staan en steun deze ambachtelijke slager', is het credo.

Overigens is de slagerij van Van Broekhuizen niet de enige winkel in het betreffende stukje Prinsenstraat en Kerkplein die voor overlast in de buurt zorgde. Enkele jaren terug klaagden omwonenden over geluidshinder van de nabijgelegen pizzeria. Met name het gelal van uitgegeten uitgaanspubliek in de nachtelijke uren zorgde voor irritatie. Dat probleem is verholpen: de nieuwe eigenaar houdt zich strikt aan de sluitingstijden.

Vechtdal