Volledig scherm
Afgelopen zaterdag 3 november werd Kulturhus de Spil in Nieuwleusen officieel geopend. Onder andere minister Slob was hierbij aanwezig. © Alex Mulder

Gemeentelijk servicepunt voorlopig nog niet in De Spil in Nieuwleusen

Het duurt nog even voordat inwoners van Nieuwleusen hun paspoort of rijbewijs kunnen aanvragen bij het gemeentelijk servicepunt in De Spil. De verplaatsing van dit servicepunt is uitgesteld wegens technische problemen.

Afgelopen zaterdagochtend 3 november werd De Spil officieel geopend. Het was voor de gemeente Dalfsen de bedoeling dat het servicepunt hier ook meteen heen zou verhuizen, zodat burgers voortaan in De Spil terecht kunnen voor het doorgeven van een verhuizing of voor de aanvraag van een paspoort of rijbewijs. Dit kan ook, maar alleen later dan gepland. De datum is al een aantal keer opgeschoven. ,,Voor het uitvoeren van dit werk is een speciale internetverbinding nodig", aldus een woordvoerder van de gemeente. ,,Deze speciale verbinding was alleen nog niet beschikbaar.”

Tweede helft

Het streven is nu dat het gemeentelijk servicepunt in De Spil ergens in de tweede helft van deze maand gerealiseerd wordt. Tot die tijd kunnen inwoners terecht in ‘t Olde Gemientehuus.

Vechtdal