Volledig scherm
Afgelopen zaterdag 3 november werd Kulturhus de Spil in Nieuwleusen officieel geopend. Onder andere minister Slob was hierbij aanwezig. © Alex Mulder

Gemeentelijk servicepunt voorlopig nog niet in De Spil in Nieuwleusen

Het duurt nog even voordat inwoners van Nieuwleusen hun paspoort of rijbewijs kunnen aanvragen bij het gemeentelijk servicepunt in De Spil. De verplaatsing van dit servicepunt is uitgesteld wegens technische problemen.

Afgelopen zaterdagochtend 3 november werd De Spil officieel geopend. Het was voor de gemeente Dalfsen de bedoeling dat het servicepunt hier ook meteen heen zou verhuizen, zodat burgers voortaan in De Spil terecht kunnen voor het doorgeven van een verhuizing of voor de aanvraag van een paspoort of rijbewijs. Dit kan ook, maar alleen later dan gepland. De datum is al een aantal keer opgeschoven. ,,Voor het uitvoeren van dit werk is een speciale internetverbinding nodig", aldus een woordvoerder van de gemeente. ,,Deze speciale verbinding was alleen nog niet beschikbaar.”

Tweede helft

Het streven is nu dat het gemeentelijk servicepunt in De Spil ergens in de tweede helft van deze maand gerealiseerd wordt. Tot die tijd kunnen inwoners terecht in ‘t Olde Gemientehuus.

 1. Recreatievaart wacht met smart op Vechtvlinder-sluizen
  PREMIUM

  Recreatie­vaart wacht met smart op Vechtvlin­der-slui­zen

  Op de donderdag voor Pasen start traditiegetrouw de recreatievaart op de Overijsselse Vecht. Het hart van menig watersportliefhebber klopt deze jaargang extra snel omdat de hele rivier binnenkort eindelijk bevaarbaar is, vanaf de Duitse grens bij De Haandrik tot aan de monding in het Zwarte Water bij Zwolle. Dat is te danken aan de sluizen die zijn aangelegd naast de stuwen bij Diffelen en Junne. Er is echter één probleem: die nieuwe sluizen gaan pas op 1 juni open omdat de innovatieve zelfbedieningssystemen de komende weken eerst nog getest moeten worden.
 2. Ab Goutbeek (82) uit Dalfsen krijgt zeldzame Zilveren Anjer: ‘ik wil anderen verwondering laten voelen’
  PREMIUM
  video

  Ab Goutbeek (82) uit Dalfsen krijgt zeldzame Zilveren Anjer: ‘ik wil anderen verwonde­ring laten voelen’

  Ab Goutbeek (82) is al Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, maar krijgt binnenkort ook een zeldzame Zilveren Anjer. De bescheiden Dalfsenaar is er door overrompeld, maar waardeert de nieuwe erkenning. En blijft zich als amateurhistoricus verbazen over de natuur, cultuur en archeologie. ,,Die verwondering wil ik ook anderen laten zien en voelen. Want we lopen zoveel zomaar voorbij.”

Vechtdal