Een tekort van 49.000 euro, dat staat onderaan de streep over het jaar 2019. Maar in werkelijkheid staat de gemeente Dalfsen 1,5 miljoen euro in het rood.
Volledig scherm
PREMIUM
Een tekort van 49.000 euro, dat staat onderaan de streep over het jaar 2019. Maar in werkelijkheid staat de gemeente Dalfsen 1,5 miljoen euro in het rood. © ANP XTRA

Gemeenteraad: Dalfsen staat er financieel een stuk slechter voor dan het nu lijkt

De Dalfser gemeenteraad keurt de jaarrekening over 2019 goed, maar vindt wel dat burgemeester en wethouders de ernst van de financiële situatie duidelijker voor het voetlicht mogen brengen. Dan dringt het beter tot de inwoners door dat de gemeente met name op het gebied van jeugd- en sociale zorg alle zeilen moet bijzetten.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.