De rotonde bij de Kampmansweg in Dalfsen. De bochten in de fietspaden worden minder haaks.
Volledig scherm
PREMIUM
De rotonde bij de Kampmansweg in Dalfsen. De bochten in de fietspaden worden minder haaks. © Frank Uijlenbroek

'Gevaarlijkste rotonde van Dalfsen’ aangepakt: dat wordt omrijden geblazen

De rotonde op de Rondweg in Dalfsen ter hoogte van de Kampmansweg wordt halverwege juli overzichtelijker en verkeersveiliger gemaakt. De vakken waar fietsers moeten wachten voor ze over kunnen worden ruimer en de aanloop naar een oversteek breder en minder flauw. ,,Als een paard te schuin op een hindernis afloopt, dan springt hij er ook niet zomaar overheen.”

 1. Restaurant Sephora, gemeente en buurt in Nieuwleusen nu in clinch over pizza- en shoarmageur: ‘Een doordringende, vieze lucht’
  PREMIUM

  Restaurant Sephora, gemeente en buurt in Nieuwleu­sen nu in clinch over pizza- en shoarma­geur: ‘Een doordrin­gen­de, vieze lucht’

  Aan de jarenlange meningsverschillen die pizzeria Sephora, buurtbewoners en de gemeente Dalfsen hebben is een nieuwe aflevering toegevoegd. De buurt ergert zich groen en geel aan de geur die van het restaurant afkomt. En vindt dat Dalfsen moet ingrijpen. Eenmaal voor de rechter vindt de gemeente dat het nog wel meevalt. ,,Je ruikt het, maar het stinkt niet.”
 2. Vechtdal baalt en berust in strenger corona-regime: ‘horecagasten nemen besmetting mee van huis’
  PREMIUM

  Vechtdal baalt en berust in strenger corona-re­gime: ‘horecagas­ten nemen besmetting mee van huis’

  Balen als een stekker om het aanscherpen van de coronamaatregelen. Maar er is ook berusting en zelfs begrip in het Vechtdal voor het tijdelijk sluiten van de hele horeca, het verbieden van teamsporten voor senioren, en het maximaal dertig bezoekers toelaten in zalen en theaters. Eric Binnenmars van Eetcafé Mans in Mariënberg vreest echter dat de sluiting langer dan twee weken gaat duren.
 3. Politiek Dalfsen wil ‘aardedonkere sterrenzone’ om lichtvervuiling tegen te gaan en de nacht te koesteren
  PREMIUM

  Politiek Dalfsen wil ‘aardedon­ke­re sterrenzo­ne’ om lichtver­vui­ling tegen te gaan en de nacht te koesteren

  Dalfsen moet van de gemeenteraad op zoek naar een terrein waar het in de nacht pikkedonker blijft. Zonder verstorende lantaarnpalen of een oplichtende gloed van bedrijven in de verte. Een zogenaamde sterrenzone, omdat 'donkerte een schaars fenomeen aan het worden is'. De wethouder is sceptisch, evenals de lokale sterrenwacht. ,,Dit moet je Europees aanpakken.”

Vechtdal